"Requiem pentru suflete dragi", spectacol dedicat… profesorului

205

Articole de la același autor

Trupa de teatru-dans IMAGO din Constanța prezintă duminică, 15 mai, de la ora 19, pe scena Teatrului pentru copii și tineret "Căluțul de mare" spectacolul de dans și teatru "Requiem pentru suflete dragi". 


Un spectacol realizat de Geta Răvdan Huncanu, din distribuția căruia vor face parte: Viviana Drăgan, Maria Drăghici, Ioana Gorgovan, Alina Uță, Andrada Zaman, Răvdan Huncanu, Cosmin Adrian, Mihai Adrian, Adrian Iosifides, Marius Marin și actorii: Arina Cojocaru, Sorin Frățilă și Latip Abdul-Cair. 


Iată cum își justifică realizatoarea demersul artistic emoționant: "Într-o societate în care spiritualul este înlocuit de trăiri facile, spectacolul «Requiem pentru suflete dragi» este conceput pe o idee profund spirituală, cu dans și actorie, îmbrăcate în emoție pură. Pornind de la concepția conform căreia lumea se în-vârte în cerc (precum o roată), preschim-bându-se în permanență pentru a reveni de unde a pornit, viața este privită ca un labirint pe care-l traversăm orbiți de pro-priile patimi și dorințe, uitând de sensul real al ființei umane. 


De aici și până la rugăciunile menite a călăuzi spiritele celor adormiți, nu mai rămâne decât un prag invizibil, constituit printr-o poartă care permite trecerea între cele două tărâmuri. Coloana sonoră este susținută de compozițiile lui Gabriel Faure și Arvo Part. Spectacolul este dedicat memoriei profesorului Ghe. Olinici care mi-a insuflat adevărul despre ceea ce înseamnă a fi om... pedagog... și profesionist", mărturisește Geta Răvdan Huncanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3509 secunde