8.000 de copii au "cucerit" Casa de Cultură! Urmează Clejanii și Tudor Gheorghe

465
1

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța este Kilometrul 0 al distracției pentru 8.000 de copii constănțeni care petrec, pe rând, "Școala Altfel", asistând la spectacole ale teatrelor din București și Galați.

Dacă, la începutul săptămânii, Leon Magdan i-a fascinat cu "Teatrul de umbre", ieri, a fost rândul Teatrului Art Factory să ofere două reprezentații. Prima l-a avut drept "erou" pe năstrușnicul "Motan Încălțat", iar cea de-a doua a spus povestea adaptată a "Zeilor Olimpului". Aceeași zei vor reveni și astăzi pe scena Casei de Cultură, urmând ca joi, 21 aprilie, Teatrul Tomis să pună în scenă "Domnul Goe" și "Popa Tanda".

Vineri, 22 aprilie, tot la Casa de Cultură, va avea loc festivitatea de premiere a celui mai îndrăgit festival de film pentru adolescenți organizat de Liceul Teoretic "Traian" - FILMMIC, ajuns la a noua ediție. Provocarea din acest an se intitulează "Ești parte din diversitate". În concurs s-au înscris 48 de filme din toate regiunile țării. Lăsând la latitudinea elevilor o multitudine de opțiuni privind subiectul filmului, organizatorii au dorit să încurajeze creativitatea acestora și să lărgească spectrul problematicilor atinse de proiect. Prin abordarea artistică a situațiilor cu care se confruntă liceenii și a soluțiilor propuse de aceștia, se poate generaliza conceptul de "educație prin film".

Declarație de dragoste, la început de Mai

La finele săptămânii, adică sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19, Taraful din Clejani propune publicului din Constanța, pentru prima dată în cadrul unui turneu național, un periplu al muzicii vechi de la Anton Pann până în zilele noastre. "Zaiafet și Muzichie" este expresia profundă prin care Viorica și Ioniță, alături de lăutarii din Clejani, pun în scenă acorduri ale muzicii vechi cu parfum bizantin, filtrate prin simțul artistic deosebit cu care aceștia sunt înzestrați, rezultatul fiind un spectacol energic și plin de savoare care respectă toate canoanele culturii autentice.

Concertul extraordinar al trubadurului Gheorghe Tudor de joi, 5 mai, intitulat "Declarație de dragoste", este bazat pe versurile mai puțin cunoscute ale poetului Adrian Păunescu: "A venit momentul să ne aplecăm asupra operei acestui mare poet român", declara Tudor Gheorghe, într-un interviu.

La ambele spectacole, prețul biletelor este de 70 lei.

v v v

Trilogia cu Carmen Trandafir și Adrian Păduraru în rolurile principale se va juca vineri, 13 mai, de la ora 20. După "Mă mut la mama" și "Mă mut la... tata?" a apărut și partea a treia: "Mă mut sau nu mă mut? Aceasta e-ntrebarea!". O trilogie de comedie, primul serial de teatru, din România!

La jumătatea lunii iunie, spectatorii constănțeni vor putea viziona excepționala comedie "Desculț în parc", de Neil Simon, în regia lui Ștefan Bănică.

Biletele au fost puse în vânzare la prețurile de 60 și 80 lei. 

Comentează știrea

Gibonul cu currul gol
20 aprilie 2016
Media promoveaza doar incultura, semianalfabetismul, prostul gust, pornografia, prostitutia ?

De spectacolele lui Dan Puric de sambata si de acum o luna de la casa de cultura de ce nu ati scris? Daca ar fi cantat un manelist analfabet probabil ca scriati in ziar.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : "Vrăjitorul din Oz", la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.4843 secunde