"Retragerea" autorităților române din Basarabia

226
1

Articole de la același autor

Societatea de Științe Istorice din România, filiala Constanța, Asociația Culturală "Pro Basarabia și Bucovina", filiala Constanța, Fundația Culturală "Mușata Armână", din comuna Mihail Kogălniceanu, și Asociația Aromână din Dobrogea "Picurarlu de la Pind" (Constanța) au organizat, zilele trecute, simpozionul comemorativ "28 iunie 1940. 75 de ani de la «retragerea» autorităților române din Basarabia, nordul Bucovinei și Ținutul Herța".

Manifestarea a avut loc la Muzeul "Gheorghe Celea", din comuna Mihail Kogălniceanu.

Dr. Virgil Coman, șeful Serviciului Arhivelor Statului - Direcția Județeană Constanța, care a prezentat note dintr-un recent periplu "La frații basarabeni și transnistreni", prof. Alexandru Mihalcea, publicist, cu lucrarea "Patrioți români din Basarabia și Bucovina - în universul concentraționar comunist", prof. univ. dr. Stoica Lascu, președintele filialei Constanța a Societății de Științe Istorice din România, care a prezentat "Reverberații contemporane, în context geopolitic european, ale raptului din vara anului 1940", și prof. Mihai Paris (Liceul Tehnologic "Ion Podaru" din Ovidiu) - "Istoria românilor dintre Prut și Nistru - în manualele școlare din România" - sunt doar câțiva dintre cei care au luat cuvântul. 

Comentează știrea

olga
28 octombrie 2015
bani

Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5156 secunde