Revista "Tomis" ar putea trece la Muzeul de Artă Populară

385
Ieri a avut loc ședința Comisiei pentru activități științifice, învățământ, cultură, sport, culte și protecție so-cială din cadrul Consiliului Local Constanța, unul dintre punctele discuției axându-se asupra situației revistei culturale Tomis, aflată în pericol de desființare.
Pentru a evita acest lucru, Ion Tițoiu, fostul director al publicației, a participat, de asemenea, la ședința de Comisie, venind cu idei pentru ca brandul revistei Tomis să aibă continuitate. Astfel, Ion Tițoiu a propus ca revista fie să se alipească Muzeului de Artă Populară, fie să funcționeze ca fundație, pentru a obține fonduri din sponsorizări.
Așa cum ne-a declarat, fostul director al revistei dorește să preia modelul Fundației "Fantasio", în speranța că publicația nu va dispărea. "Încercăm să îi găsim un loc", ne-a spus Ion Tițoiu.
El ne-a anunțat, de asemenea, că, asemenea celorlalte instituții de cultură constănțene, nici echipa Tomis nu va scăpa de restructurări. În ceea ce privește funcția de conducere a revistei, directorul interimar este Dan Mihuț, urmând ca postul fie scoas la concurs, în cazul în care publicația va supraviețui. Propunerile lui Ion Tițoiu vor fi discutate în ședința de Consiliu Local de vineri, 16 iulie.
Un alt punct al discuției Comisiei a fost realizarea unei statui omagiale, în memoria lui Jean Constantin. Așa cum ne-a spus directorul Comisiei pentru activități științifice, învățământ, cultură, sport, culte și protecție socială din cadrul CL, Răducu Popescu, schițele realizate de artiști constănțeni vor fi prezentate membrilor Direcției de Cultură din cadrul Consiliului Județean, într-o ședință comună. Un posibil loc de amplasare a statuii este parcul de lângă Teatrul de Stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2056 secunde