Rolul evenimentelor din Decembrie 1989, în dezbaterea elevilor Colegiului Economic Mangalia

327
2
Rolul evenimentelor din Decembrie 1989, în dezbaterea elevilor Colegiului Economic Mangalia - dezbatereelevimangalia-1640113478.jpg
În Centrul de Documentare și Informare din cadrul Colegiului Economic Mangalia a fost organizată luni, 20 decembrie, activitatea dedicată Revoluției de la 1989 – „Ecouri ale Revoluției, după 32 de ani”.

Evenimentul a fost organizat de profesor documentarist Ibolya Negoiță şi susţinut de director Raluca-Simona Ciobănel şi de ȋntreaga echipă pedagogică a CDI.

Elevii clasei a XI-a A, din cadrul Colegiului Economic Mangalia, coordonați de profesor Mihai Sandu, s-au angajat într-o dezbatere privind rolul acelor evenimente în istoria recentă a țării noastre. Profesorul coordonator a prezentat contextul internațional și principalele momente ale Revoluției române.

O opinie din partea elevilor a fost exprimată de Camelia Alexandra Niculae, care a vorbit despre ȋnsemnătatea acestui eveniment: „Revoluția din decembrie 1989 a adus românilor libertatea dorită. Revolta începută la Timișoara în urmă cu 32 de ani a adus un foc în inima cetățenilor. Au fost cele mai curajoase proteste din Europa ale sfârșitului de secol XX și s-au soldat, din păcate, cu multe victime. Și, totuși, după căderea comunismului, oamenii și-au pierdut din tăria de a lupta pentru principiile lor, au pierdut din dorința de a evolua și voința de a face lucrurile bine”.

Activitatea a fost primită cu entuziasm și curiozitate de către elevi. De aceea, echipa CDI va mai organiza astfel de ȋntâlniri ȋn care elevii să descopere momentele importante şi valorile istoriei naţionale.  



Comentează știrea

denis serban
23 decembrie 2021
suna a comunism

HA HA HA .CE COMUNIST SUNA ARTICOLUL.a fost la misto sau e pe bune?.este exact ca un articol din SCANTEIA.'elevii au primit cu entuziasm si curiozitate "ha ha daa ,chiar credem asta ...Da,ce sa zicem?sa fim in ton cu evenimentul..

E.C. Ninu
23 decembrie 2021
Rolul evenimentelor din Dec. 1989

Felicitari pentru astfel de activitati. Totusi, una din temele dezbaterii ar fi trebuit sa fie si modul in care s-au derulat evenimentele legate de revolutie in Mangalia, in acele zile fierbinti ale lui decembrie 1989, omagierea celor doi martiri miitari si inexplicabila existenta a celor `76 de revolutionari`.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.472 secunde