S-a dat startul unei noi ediții a Concursului "Fascinația Mării"

237
S-a dat startul  unei noi ediții  a Concursului

Articole de la același autor

Cercul Militar Constanța, împreună cu Cenaclul Literar "Mihail Sadoveanu", sub patronajul Statului Major al Forțelor Navale și al Secției Educație din Statul Major General, organizează ediția a IV-a a Con-cursului Național de Creație Literară "Fascinația Mării".

Înscrierile au început ieri, concursul fiind deschis tuturor creatorilor de gen din cercurile militare, instituțiile militare de învățământ, unitățile militare și alte instituții de cultură din afara Ministerului Apărării Naționale, care trebuie să transmită prin lucrările lor imaginea metaforică a "fascinației mării".

Tema de anul acesta a concursului este "Marea și oamenii ei", cele două secțiuni prevăzute fiind Poezie (cinci poezii, dintre care una la temă) și Proză scurtă (câte două schițe, maxim două pagini fiecare, dintre care una la temă).

Reguli de participare: participanții se pot înscrie la una sau la ambele secțiuni; textele vor fi redactate în format Word, style Times New Roman, font size 14, pe hârtie A4 la 1,5 rânduri, obligatoriu cu diacritice; lucrările vor fi însoțite de fișa de înscriere, o fotografie (tip CI / Pașaport) în format JPG, datele de contact și eventualul palmares literar; vor fi admise în concurs doar texte inedite - nepublicate și netrimise la alte concursuri; primirea textelor va fi confirmată imediat de către organizatori; lucrările trimise la concurs nu se returnează; lucrările pot fi trimise în format electronic la adresa de e-mail: [email protected], sau pe CD/DVD la adresa: Cercul Militar Constanța, str. Traian nr. 29, cod poștal 900743, Constanța, cu mențiunea "Pentru concurs 2016".

Juriul va fi alcătuit din personalități marcante ale literaturii române, festivitatea de premiere având loc în cadrul unei gale a laureaților, care se va desfășura pe 8 octombrie, începând cu ora 17, la Cercul Militar Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Iunie 2016
Stire din Cultură-Educație : Prima ediție a concursului "Piano Art"
Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : CUPA "1 DECEMBRIE" la ȘAH, azi
Pagina a fost generata in 1.6856 secunde