Șansa de a descoperi micii artiști din băncile școlii

158
Șansa de a descoperi micii artiști din băncile școlii - sansadeadescoperi-1476289403.jpg

Articole de la același autor

Elevii din clasa a III-a B de la Școala Gimnazială "I.C. Brătianu" din Constanța au fost fericiții beneficiari ai Atelierului II din cadrul proiectului "Îmi place/ nu-mi place... prin artă", finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și implementat de Asociația De Dragul Artei/ Da’DeCe din București, în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța, MNAC București și Muzeul de Artă Cluj.


Proiectul constă în mai multe întâlniri între artiști-pedagogi, elevi de clasele III-VI și muzee de artă modernă și contemporană din 3 orașe: București, Cluj și Constanța, în vederea creării de către copii a unor lucrări de artă originale și a câte unei expoziții-instalație. Atât atelierele, cât și expozițiile, se vor desfășura în spații din cadrul muzeelor, artiștii vor ghida grupul de copii în procesul creator, pornind de la experiențele celor mici și ajungând la transpunerea acestora în lucrări de artă, în diferite tehnici: pictură, grafică, instalații care stimulează simțurile, fotografie etc. 


"Îmi place/ Nu-mi place… prin artă" urmărește o interacțiune autentică între artiști și copii de 9-12 ani, rezolvând nevoia de exprimare personală a copiilor prin mijloace artistice, într-un cadru autentic și mai liber decât cel asociat învățământului formal. Intenția este de a-i introduce pe copii în lumea artei contemporane în calitate de receptori (pentru expozițiile deja deschise în cadrul muzeelor), dar și în calitate de creatori de artă contemporană. (S.A.)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1012 secunde