"Săptămâna Educației, Culturii și Spiritualității Românești", la Mangalia

98

Articole recomandate

Începând de ieri și până duminică, 11 august, Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni (IEH) organizează, la Mangalia, "Săptămâna Educației, Culturii și Spiritualității Româ-nești", parte a Programului "Dias-pora Estival 2013", desfășurat în parteneriat cu Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul MAE. Evenimentul se desfășoară în sala de conferințe a Hotelului "President" și la sediul Cercului Militar din localitate.

La "Săptămâna Educației, Culturii și Spiritualității Românești" participă profesori și studenți din cadrul comunităților istorice de români din Republica Moldova, Ucraina, Serbia și Ungaria. Ei vor lua parte la seminarii și dezbateri susținute de personalități marcante ale culturii românești pe teme de educație, cultură și spiritualitate românească. Cele șapte zile ale evenimentului vor fi dedicate Limbii Române, Istoriei și Civilizației Românești, Geografiei României, Artei, Cărții și Spiritualității Românești.

Partenerii "Săptămânii Educației, Culturii și Spiritualității Românești" sunt Administrația Fondului Cultural Național, Arhiepiscopia Tomis, Asociația Editorilor din România, Muzeul Național al Țăranului Român, Asociația Inițiativă Ecologistă Europeană, Primăria municipiului Mangalia și Primăria orașului Horezu.

Printre personalitățile invitate la eveniment se numără: Cristian David, ministru delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia, Ramona Mănescu, europarlamentar, actorul Mircea Diaconu, Lilian Zamfiroiu, președinte al Institutului Cultural Român, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prof. univ. dr. Dumitru Miron, decan Facultatea de Relații Internaționale, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor de cultură de la nivel național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3707 secunde