Școala "Dimitrie Cantemir" din Constanța - 39 de ani de existență

496
Școala

Articole de la același autor

Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir" din Constanța a împlinit, luna aceasta, 39 de ani de la înființare. 
La aproape patru decenii de când s-a pus piatra de temelie a unității de învățământ, conducerea a decis organizarea unui eveniment deosebit, intitulat "Cantemirfest", inițiat de directorul școlii, prof. dr. Iris Sarchizian, care a implicat toate cadrele didactice, elevii, dar și pe părinții acestora. Laolaltă, ei și-au propus să conștientizeze comunitatea locală că modalitatea de abordare a activităților școlare din mileniul III trebuie adaptată permanent cerințelor noilor generații de elevi. 


"Tendințele actuale ale educației, centrate pe starea de bine a elevului, creează un liant atât de puternic între generații, iar spațiul școlar devine astfel unul atractiv, motivant și creativ. Pornind de la aceste principii, acțiunea desfășurată în curtea școlii a constat în realizarea de către toate clasele de standuri cu expoziții de prăjituri de casă personalizate, iar concursul a reprezentat o formă extrem de atractivă, de a demonstra că suntem o școală deschisă comunității. 


Feedback-ul pozitiv primit de la toți participanții ne dă puterea implementării ideilor inovatoare pentru învățământul constănțean, ce ar putea schimba percepția despre educația tradiționalistă. În cei 39 de ani de dăruire și competență în educație, am demonstrat că am format împreună o mare familie, că ne este drag să venim la școală, ca la a doua noastră familie - «Familia 38»", ne-a declarat prof. dr. Iris Sarchizian. 


Directorul școlii a menționat experiențele celor două proiecte europene Erasmus+ KA2 "Seeing and Reading the Values", precum și "Euro-Tik", câștigate în ultimii trei ani, care au schimbat radical percepția cadrelor didactice din școală referitoare la educație, efectul fiind vizibil în creșterea semnificativă a numărului de elevi care își doresc înscrierea la această unitate școlară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3973 secunde