Școala ”Emil Gârleanu” din Bărăganu, premiată alături de 14 unități din nordul țării

28347
Școala ”Emil Gârleanu” din Bărăganu, premiată alături de 14 unități din nordul țării - x-scoala-baraganu-1686820045.jpg
137 de echipe de preșcolari și elevi, coordonate de profesori voluntari, au participat, în perioada februarie – mai 2023, la două competiții lansate în cadrul programului național de educație climatică Patrula de Reciclare: „Nicio baterie la gunoi” – 2023 (concurs național) și „GreenUp my School” (concurs regional).

15 echipe au fost premiate pentru impactul în comunități al activităților lor de promovare a colectării selective a deșeurilor electrice (aparate electrice vechi sau defecte, baterii și acumulatori consumați, becuri și neoane arse).

Între acestea și Școala Gimnazială „Emil Gârleanu”, din localitatea Bărăganu, a fost declarată câștigătoare a concursurilor „Nicio baterie la gunoi”, la categoria Cea mai inspirată acțiune de informare a comunității.

Isprava elevilor coordonați de prof. Laura Elena Micu este cu atât mai lăudabilă cu cât între câștigători am remarcat unități de învățământ preponderent din nordul țării, din județe precum Maramureș, Sălaj, Satu Mare.

La „Nicio baterie la gunoi - 2023” (organizat de Asociația Volens cu sprijinul SISCOBAT) au luat parte grădinițe, școli și licee din toată țara. A fost cea mai de succes ediție a competiției „Nicio baterie la gunoi”, din toți cei 4 ani de când este desfășurată, cu o participare de 90 de echipe. Competiția continuă peste vară, premiile pentru cantitățile de baterii colectate urmând să fie decise în luna octombrie 2023.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6364 secunde