Școala gimnazială din Murfatlar, premiată în cadrul concursului "Siguranța online în școala ta!"

483
1
Școala gimnazială din Murfatlar, premiată în cadrul concursului

Articole de la același autor

Echipa Școlii Gimnaziale "Adrian V. Rădulescu" din Murfatlar a câștigat premiul al doilea la concursul național "Siguranța online în școala ta!". Competiția a fost organizată de "Salvați Copiii", coordonatorul național al programul Sigur.Info, susținută la nivel european de către organizația INSAFE.

Concursul a avut drept scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți. Premierea câștigătorilor a avut loc marți, pe 9 februarie, la București, chiar în ziua decretată Ziua Siguranței pe Internet în peste 100 de țări din întreaga lume. Filmul realizat de echipa Școlii Gimnaziale "Adrian V. Rădulescu" din Murfatlar, ce a avut ca temă necesitatea introducerii unor noțiuni și măsuri de siguranță în școlile din România, s-a clasat pe locul al doilea. Unitatea de învățământ a obținut astfel certificarea "eSafety Label" la nivel bronz, iar măsurile vor fi aplicate în interiorul instituției.

Festivitatea de premiere a avut loc în cadrul seminarului tehnic intitulat "Combaterea discursului instigator la ură în mediul online din România. Cum îi educăm și protejăm pe copii?". La dezbateri au participat, alături de președintele executiv al organizației "Salvați Copiii!", Gabriela Alexandrescu,și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, ai ONG-urilor care activează în acest domeniu, sociologi, profesori universitari, membri ai Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Pe ordinea de zi s-au aflat discuții pe tema mijloacelor de prevenire și protejare a minorilor, informării și dezvoltării analizei critice a copiilor cu privire la acest tip de discurs, tipurilor de discursuri instigatoare la ură proliferate în mediul online cu impact negativ asupra minorilor, limitelor libertății de exprimare în raport cu nevoia de protejare a copiilor față de discursul instigator la ură. Au avut loc intervenții și propuneri legislative pentru protejarea minorilor. Au fost aduse în discuție de asemenea și tipuri de sancțiuni asociate discursului instigator la ură. 

Comentează știrea

28 este in regula
11 februarie 2016
...cu siguranta online!

Toti din scoala 28 suntem safe online, deoarece.....avem nevoie de internet! De aceea, siguranta online la 28 este maxima, Stan ne tine departe de porcarii, lucruri inutile, banalitati, precum accesul la surse online in scoala....de fapt, Stan stie tot, si cate muste intra si ies per ora in/din scoala, dar si viteza cu care acestea isi permit sa zboare, luandu-i aerul! Are ea antenele ei, care o tin la curent cu tot. Antenele astea arata ca niste oameni, cu doua maini, doua picioare, un cap; in realitate, doar infatisarea este de om, ele sunt unelte de batut, ciocanit, auzit, conceput si scris reclamatii. Aceste unelte sunt, de fapt, sursa online de informatii a lui Stan. Asa ca, cititori dragi, la ce bun internetul in scoala 28? Da-l incolo, si asa nebunele de taratoare, daca le duci in gara, se suie la clasa I. Oricum, tampitele alea, sursa de stres permanenta a lui Stan, afla ele mereu miscarile lui Stan, chiar in absenta internetului, di tot asa repede afla ele si cum sa ajunga memoriile direct la sursa, la corpul de control, la ministru, cel vechi, cel nou....tare sacaitoare sunt tampitele astea. Asa ca, sa le oferim siguranta maxima online!!!!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Tânăr dat  în urmărire națională
Pagina a fost generata in 0.6238 secunde