Se inaugurează Galeria de Artă "Virgil Coman". "Au rămas cuvinte nespuse, vise neîmplinite..."

453

Articole de la același autor

Asociația Culturală "Wild Art" inaugurează vineri, 22 septembrie, la ora 11.30, în pasajul pietonal din zona magazinului "Tomis",  Galeria de Artă "Virgil Coman". Fostul director al Arhivelor Județene Constanța a suferit, pe 5 august 2016, un stop-cardiorespirator în timp ce se afla la "Prăvălia cu cărți", unde prezenta un roman. 


Născut în anul 1973, la Medgidia, Virgil Coman a fost licențiat al Facultății de Istorie și Științe Administrative, specializarea Istorie, din cadrul Universității "Ovidius", promoția 1997. De asemenea, el a fost absolvent al cursurilor de studii aprofundate în profilul Istorie, specializarea Istoria și civilizația zonei Mării Negre de la modernitate la contemporaneitate. 


Pentru că a sprijinit cultura și a fost un prieten apropiat al Asociației Culturale "Wild Art", membrii acesteia au decis deschiderea unei galerii neconvenționale de artă în Constanța. 


Proiectul Galeria de Artă "Virgil Coman" a debutat în luna martie 2017, cu solicitarea înaintată către Primăria orașului Constanța, pentru o colaborare culturală și o regândire arhitecturală/artistică a pasajului pietonal din zona magazinului "Tomis", fără a se schimba, însă, destinația inițială de tranzitare a pietonilor și cu lansarea apelului către elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria", de a realiza proiecte de design, arhitectură și artă monumentală vizând imaginea pasajului - galerie. 


Acest proiect a fost realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și susținut de mulți prieteni ai lui Virgil Coman și ai Asociației Culturale "Wild Art". 


"Virgil Coman a simțit să fie «Wild Art», a intuit nevoia oamenilor obișnuiți de a lua contact cu istoria, pictura, fotografia, muzica... a dorit să pună în valoare toate acestea, într-un mod inedit și ne-a motivat pe toți cei din jur, atunci când am vrut să abandonăm, să ne vedem de-ale noastre. Întâlnirile cu Virgil debutau mereu cu întrebarea care încă ne răsună în minte «Ce mai facem și unde mai expunem de data asta?». I-au plăcut toate evenimentele «Wild Art» și nu a privat echipa de prezența sa, vorbea zile în șir despre galerii și expoziții. Au rămas cuvinte nespuse, vise neîmplinite, zâmbete suspendate... i-am dăruit prea puțin!", au precizat reprezentanții Asociației Culturale "Wild Art". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6753 secunde