Sesiune specială de bac pentru olimpici

690

Articole recomandate

Elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile naționale pentru olimpiade internaționale, ar putea susține examenul de bacalaureat într-o sesiune specială, organizată în perioada 6-12 iunie 2010, anunță Ministerul Educației. "Olimpiadele și concursurile internaționale se desfășoară, în majoritatea cazurilor, în lunile iunie și iulie, perioadă în care se organizează și se desfășoară prima sesiune de bacalaureat. În consecință, elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile naționale pentru olimpiade internaționale, nu pot participa la această sesiune de bacalaureat, iunie-iulie 2010, respectiv la examenul de admitere în învățământul superior 2010", se arată într-o notă a Ministerului Educației. În această situație, MECI propune organizarea unei sesiuni speciale, în perioada 6-12 iulie 2010.
Începând cu acest an școlar, bacalaureatul va avea două etape. În prima fază, pe parcursul clasei a XII-a, vor fi evaluate, prin verificări orale, competențele de comunicare în limba română și, după caz, în limba maternă. Tot în timpul ultimului an de liceu vor fi susținute două probe de verificare a cunoștințelor de folosire a computerului și de limbi moderne. Toate aceste evaluări din timpul anului școlar nu se notează, dar sunt obligatorii, elevii urmând să primească, după trecerea fiecărei testări, câte un certificat de competență (calificativ).
La finalul clasei a XII-a, în cadrul bacalaureatului se vor susține trei, respectiv patru probe scrise, în cazul elevilor care au studiat în limba maternă. Disciplinele de examen vor fi limba română, o probă obligatorie corespunzătoare profilului, matematică sau istorie, și una la alegere, în funcție de profil. La această ultimă probă, elevii care au absolvit un profil real vor putea alege între chimie, fizică, biologie și informatică, iar cei de la profil uman, între economie, geografie, logică, psihologie și filosofie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4092 secunde