Concurs Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi împărțită pe plaja Modern

583

Articole de la același autor

Astăzi, de la ora 10.30, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va face o vizită pastorală la penitenciarul din Valul lui Traian și le va ține celor privați de libertate un cuvânt de învățătură legat de perioada prepascală și pascală.
Joi, 21 aprilie 2011, la ora 8.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel".
Tot joi, la ora 17.30, la Catedrala Arhiepiscopală, Ierarhul Tomisului va oficia Denia celor 12 Evanghelii.
Cu prilejul plecării în misiune internațională a Fregatei 221 "Regele Ferdinand", vineri, 22 aprilie 2011, la ora 9.50, în Portul Militar Constanța, Înaltpreasfințitul Teodosie va rosti rugăciunile de binecuvântare și sfințire a corabiei și de plecare în călătorie.
Tot în Sfânta și Marea Vineri, pe 22 aprilie, la ora 11.00, în cadrul Vecerniei va avea loc procesiunea scoaterii Sfântului Epitaf din Sfântul Altar; Sfântul Epitaf sau Sfântul Aer reprezintă mormântul Domnului Iisus Hristos. Înaltpreasfințitul Teodosie va oficia această Vecernie la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.
Denia Prohodului va fi oficiată de Ierarhul Tomisului, vineri, 22 aprilie, la Catedrala Arhiepiscopală, începând cu ora 17.30.
Sâmbătă, 23 aprilie, ora 9.30, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Penitenciarul Poarta Albă.
Tot sâmbătă, 23 aprilie, la ora 21.30, Înaltpreasfințitul Teodosie va târnosi demisolul bisericii "Sf. Antonie cel Mare și Sf. Iosif Mărturisitorul" din Constanța (intersecția străzilor Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic, în spatele "Galeriilor Soveja").
Începând cu ora 23.45, pe plaja Modern, în timpul Utreniei Învierii, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și va da Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă de la Patriarhia Română. La sfârșitul slujbei Învierii, Ierarhul Tomisului va ține un Cuvânt Pastoral.
La ora 1.15, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Sf. Antonie cel Mare și Sf. Iosif Mărturisitorul" din Constanța.
Duminică, 24 aprilie, începând cu ora 12.00, la Catedrala Arhiepiscopală Înaltpreasfințitul Teodosie va săvârși slujba celei de-a doua Învieri în care Sfânta Evanghelie va fi rostită în 12 limbi, după numărul apostolilor, iar la ora 15.30, Ierarhul Tomisului va oficia Slujba celei de-a doua Învieri la mănăstirea Colilia, județul Constanța.
La ora 18.00, credincioșii constănțeni sunt așteptați să ia parte la Concertul pascal susținut de Corala bărbătească "Armonia", la Casa de Cultură din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Am vrut să rămân în străinătate!"
Pagina a fost generata in 1.6416 secunde