Sindicatele din Educație continuă greva. Ce au cerut la o nouă rundă de negocieri la Palatul Victoria

186
Sindicatele din Educație continuă greva. Ce au cerut la o nouă rundă de negocieri la Palatul Victoria - img-1685029932.jpg

Articole de la același autor

Salariul unui profesor debutant ar trebui să ajungă, de la 2.500 de lei, la 3.000 de lei și toate celelalte salarii să crească cu 25%, aceasta a fost oferta propusă de sindicate la noua rundă de negocieri de la Guvern, de joi, după cel mai amplu protest în Educație din ultimii 18 ani.


„Creșterea veniturilor cu 25% pentru salariații din sistemul de învățământ și să avem garanția fermă că în noua lege a salarizării debutantul va pleca de la salariul mediu brut pe economie și grila se va construi ținând cont de tot ce înseamnă grade didactice, vechime șamd”, a declarat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 


„Trebuie să fie o majorare acceptabilă până la sfârșitul lunii decembrie, deoarece de la 1 ianuarie intră în vigoare noua lege a salarizării. Creșterile sunt pentru toate categoriile de personal. Când Guvernul va veni cu o hotărâre clară, atunci colegii vor decide dacă vor suspenda acțiunea”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. 


Aceștia au afirmat că speră ca vineri să fie rechemați la Guvern, propunerile fiind „de bun simț”. Sindicaliștii au spus că guvernanții urmează „să calculeze” aceste cifre pentru a lua o decizie, transmite Digi24.


În același timp, aceștia au spus că până atunci greva continuă iar marți ar urma să aibă loc un marș de proteste pornind din Piața Victoriei, cu destinația Palatul Cotroceni, „la domnul profesor Iohannis”.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5286 secunde