Slujbă pentru eroii Revoluției din decembrie 1989

139

Articole de la același autor

Pentru că mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au ținut să le întindă o mână de ajutor și celor mai puțin norocoși, în această perioadă.

Astfel, luni, 21 decembrie, la ora 11,00, corul parohiei "Buna Vestire" din Constanța îi va colinda pe copiii născuți prematur în maternitatea din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, iar preoții le vor oferi daruri. Acțiunea este realizată în parteneriat cu Asociația "Mămici de prematuri" din Constanța.

În aceeași zi, de la ora 12, la biserica "Sfântul Nicolae" din localitatea Runcu, 60 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani vor primi articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, iar de la ora 13, alți 35 de copii vor primi aceleași daruri la biserica "Sfântul Nicolae" din Nistorești. Cadourile sunt ofe-rite de Crucea Roșie Constanța.

Marți, 22 decembrie, începând cu ora 12, la Asociația pentru Persoane cu Dizabilități din Constanța, de pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 20 A, peste 30 de persoane sunt așteptate să primească alimente pentru o masă tradițională de Crăciun. Acțiunea se intitulează "Masă îmbelșugată de Crăciun" și este organizată de parohiile "Adormirea Maicii Domnului I", "Adormirea Maicii Domnului II" și "Sfântul Ștefan", cărora li s-au alăturat alți oameni, sensibili la suferințele semenilor. În cadrul evenimentului, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie va fi colindat de către cei prezenți și va rosti un cuvânt de învățătură.

De asemenea, începând cu ora 13, IPS Teodosie, împreună cu reprezentanți ai bisericii "Buna Vestire" din Constanța, va merge cu daruri la cei 100 de vârstnici din Centrul de îngrijire și asistență Poarta Albă, iar corul bisericii "Buna Vestire" va aduce, prin colinde, vestea Nașterii Domnului. Acțiunea este organizată în parteneriat cu Școala gimnazială nr. 40 "Aurel Vlaicu" din Constanța.

Pentru pomenirea eroilor Revoluției din 1989, tot marți, 22 de-cembrie, de la ora 10, IPS Teodosie, va oficia slujba parastasului la Troița din parcul Casei de Cultură a Sindicatelor, în cinstea celor ce s-au jertfit în Revoluția din decembrie 1989. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Decembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Daruri de la copii la copii
Pagina a fost generata in 0.444 secunde