„Spartacus pentru educaţie”. Protest inedit în prima zi de şcoală

397
„Spartacus pentru educaţie”. Protest inedit în prima zi de şcoală - fondspartacuspentrueducatie-1629917129.jpg

Articole de la același autor

Elevul Anonim, prima mişcare socială anonimă dedicată elevilor la nivel naţional, îndeamnă toţi elevii din România să protesteze 13 septembrie – 5 octombrie 2021. Astfel, reprezentanţii organizaţiei le propune elevilor ca, în data de 13 septembrie, în timpul desfăşurării festivităţilor de deschidere a anului şcolar în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar, să se alăture protestului intitulat „Spartacus pentru educaţie”.

„Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la vocea elevilor neauzită de către decidenţi. Noi, beneficiarii primari ai educaţiei, trăim într-o incertitudine continuă. Nu mai acceptăm ca sistemul de educaţie să fie încălcat în picioare de către clasa politică. Toate deciziile luate degradează educaţia din România. Cursurile din nou an şcolar care începe în mai puţin de o lună şi lipsa unui plan care să ne spună ce se va întâmpla transmite eşecul Guvernului României, respectiv ministerelor de resort, Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, de a comunica informaţii concrete”, susţin reprezentanţii organizaţiei.

Tot pe 13 septembrie, la ora 13.00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, Asociaţia Elevilor din Constanţa, Asociaţia Vâlceană a Elevilor, Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, Asociaţia Elevilor din Bacău şi Asociaţia Elevilor din Maramureş organizează protestul „Prima zi în stradă”. Astfel, protestul iniţiat de Elevul Anonim, „Spartacus pentru educaţie”, vine în sprijinul elevilor cărora le este frică, nu au resursele necesare, nu pot fi prezenţi la protestul de la Bucureşti sau doresc să-şi păstreze anonimatul. Acţiunea este una inedită.

„De pe 13 septembrie, când intraţi în curtea şcolii, până în 5 octombrie, Ziua Mondială a Educaţiei, protestează alături de Elevul Anonim! Poartă ceva negru dacă vrei să ţii doliu pentru educaţie. Poartă ceva roşu dacă eşti furios cu ce se întâmplă şi, dacă vrei să arăţi solidaritate poartă ceva alb pentru a simboliza Elevul Anonim. O mică bucată de material într-una din culorile acestea, înfăşurată pe mână, ar fi excelent”, recomandă reprezentanţii organizaţiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4622 secunde