Specialiștii bulgari ne învață cum să valorificăm istoria

255
Specialiștii bulgari ne învață cum să valorificăm istoria - specialistiibulgari-1489687715.jpg

Articole recomandate

Astăzi, la hotel "Ten", Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează o activitate de pregătire în vederea operării vehiculelor aeriene fără pilot, în cadrul proiectului "Mediul de vizualizare interactivă a patrimoniului cultural roman antic pentru zona transfrontalieră Bulgaria și România (ARHIVĂ)". 


Proiectul este inițiat de Universitatea "Angel Kanchev" din Ruse și se desfășoară pe o perioadă de 18 luni. 


Scopul său este prezervarea și popularizarea patrimoniului cultural roman folosind tehnologii moderne cu un impact minim asupra mediului înconjurător (eco-friendly). 


Evenimentul de astăzi își propune să prezinte progresul proiectului aflat la jumătatea perioadei de implementare. Rezultatele obținute de specialiștii români și bulgari din echipa de proiect privesc digitalizarea artefactelor selectate din patrimoniul muzeal constănțean, a siturilor arheologice incluse în proiect și a unor surse documentare de specialitate. 


În cadrul manifestării, specialiștii bulgari vor susține un training cu titlul "Caracteristici și zone de aplicare pentru utilizarea dispozitivelor aeriene fără pilot", la care pot participa toți cei interesați de tematica abordată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5646 secunde