Specializări noi, la studiile universitare

228
Specializări noi, la studiile universitare - specializarisursabigpulse-1599143283.jpg
Universitățile vor putea introduce în ofertele de studii specializări noi, adaptate la noile cerințe ale pieței muncii. Este vorba despre domenii precum Ingineria internetului, Științe gastronomice sau Diplomație în afaceri.

Executivul a adoptat, săptămâna aceasta, proiectul de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 299/2020 privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor și al specializărilor și programelor de studii universitare și al structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2020 - 2021.

Noul act normativ repertoriază schimbările aduse unor structuri ale instituțiilor de învățământ superior, la solicitarea acestora, în baza hotărârilor senatelor universitare, rectificări ale unor specializări școlarizate în cadrul instituțiilor de învățământ superior. Astfel, hotărârea include 54 de instituții de învățământ superior de stat cu 2.148 de specializări și programe de studii universitare de licență.

Totodată, hotărârea introduce și trei specializări și programe de studii universitare de licență noi la nivel național, față de cele existente, respectiv: Diplomație în afaceri (în cadrul domeniului de licență Relații internaționale și studii europene), Ingineria internetului dispozitivelor inteligente (în cadrul domeniului de licență Calculatoare și tehnologia informației) și Științe gastronomice (în cadrul domeniului de licență Științe inginerești aplicate). Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2020
Stire din Social : S-au majorat alocațiile copiilor
Marţi, 01 Septembrie 2020
Stire din Economie : Bani de la Guvern pentru proiecte europene
Pagina a fost generata in 1.1488 secunde