Spectacol dedicat Zilei Limbii Turce, la șapte ani de aniversări

305
Spectacol dedicat Zilei Limbii Turce, la șapte ani de aniversări - x-ziua-limbii-turce-1686138812.jpg
Pentru a marca aniversarea a șapte ani de când se sărbătorește Ziua Limbii Turce în România, ca urmare a proiectului de lege inițiat de deputatul Iusein Ibram, în anul 2016, Comisia de cultură a Uniunii Democrate Turce din România organizează spectacolul de gală  „Ziua Limbii Turce”, joi, 8 iunie 2023, ora 15.00, la Complexul Colonadelor din Constanța. Reamintim că în noiembrie 2016, Parlamentul României a adoptat Legea nr. 223 care instituie ziua de 5 iunie ca Zi a Limbii Turce,

În cadrul spectacolului de gală, vor susține programe artistice ansamblurile folclorice „Fidanlar” şi „Şirinler” ale UDTR, precum şi „Izvoraşul Dobrogei” al Primăriei Fântânele. Spectacolul va continua cu un moment poetic susținut de elevii  care au obţinut premiul I la concursul național de poezii şi cântece  în limba turcă „Güzel Dilim-Fumoasa mea limbă turcă”, desfășurat marți, 6 iunie, la Constanța.

În cadrul aceluiași eveniment, vor fi premiați elevii clasați pe primele patru locuri, la concursul național „Güzel Dilim-Fumoasa mea limbă turcă” organizat de Ministerul Educației şi ISJ Constanța în parteneriat cu UDTR, la începutul acestei săptămâni. Elevii vor primi premii în bani din partea Ministerului Educației şi Uniunii Democrate Turce din România.

La eveniment sunt așteptați să participe lideri ai UDTR, reprezentanți ai autorităților publice locale şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6958 secunde