Spectacole minunate jucate pe scenele Constanței în acest week-end cultural

410
Spectacole minunate jucate pe scenele Constanței în acest week-end cultural - spectacoleminunate-1572645073.jpg

Articole de la același autor

Acest final de săptămână va fi marcat de evenimente menite să aducă arta și teatrul mai aproape de inimile constănțenilor. Astfel, sâmbătă avem oportunitatea de a ieși din zona de confort și de a face parte dintr-un spectacol viu și captivant la Teatrul de Stat Constanța, unde la ora 19.00 va fi înscenat spectacolul "Testosteron". 


Comedia-cult, în regia lui Traian Șoimu, cel care a adaptat piesa de succes a scenaristului, regizorului și producătorului polonez Andrzej Saramonowicz, este prezentată publicului de Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi și Adrian Dumitrescu. Scenografia este semnată de Zsolt Fehér, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat și grafica afișului. Muzica îi aparține compozitorului constănțean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan.


În viziunea regizorului Traian Șoimu, piesa de teatru este "un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înțelegi care ți-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înțeleagă până mor."


În același context, duminică, începând la ora 19.00, spectacolul "Cea mai frumoasă soție" ne va transpune în lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei. Regia artistică, scenografia și ilustrația muzicală sunt realizate de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului "Tony Bulandra" din Târgoviște. Distribuția este formată din Florina Stănculeț/Georgiana Rusu, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Medveghi, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Florentin Roman.


Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" ne va încălzi în acest week-end răcoros cu spectacolele "Forța destinului" și "Frumoasa și Bestia". În Sala Teatrului, Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului- ediția a 45-a continuă sâmbătă cu "Forța destinului", opera în 4 acte de Giuseppe Verdi, după un libret de Franceso Maria Piave. Alice Barb semnează regia artistică și scenariul reprezentației. Scenografia îi aparține Mariei Miu. Corpul de soliști este format din: Akiko Hayakawa, Răzvan Săraru, Cătălin Țoporoc, Orest Pîslariu, Lucia Mihalache, Constantin Acsinte, Marius Eftimie, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin și Iulian Bratu. Conducerea muzicală este asigurată de Koichi Inoue.


Atmosfera de spectacol este întreținută în ultima seară de week-end, la ora 18.30, de spectacolul de balet "Frumoasa și Bestia" de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia sunt semnate de Horațiu Cherecheș, după basmul scris de romancierul Gabrielle – Suzanne Barbot de Villeneuve. Scenografia este asigurată de Natalia Kornilova. Pe scenă vor urca soliștii Mizuki Kubota, Ryan Brown, Douglas Stewart, Daia Kashiwaba, Bogdan Bîrsănescu, Keito Shimomura, Yuria Soeta, Mayu Takahashi, Mayura Takase, Iguacel Sanchez.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5754 secunde