Studenții ovidieni iau lecții despre recrutarea și selecția în mediul militar

173
Studenții ovidieni iau lecții despre recrutarea și selecția în mediul militar - ovidius1369825223137058849313753-1527077343.jpg

Articole de la același autor

Alegerea unei cariere reprezintă un moment deosebit de important al vieții noastre și trebuie privit din perspectiva implicațiilor pe termen lung. Tocmai de aceea, susține lect. univ. dr. Mihaela Sandu, procesul alegerii unei cariere poate fi, de multe ori, unul de lunga durată, implicând momente de renunțare și revenire asupra deciziilor în funcție de variabilele asupra cărora reflectăm. 


Astfel, studenții de la Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea Psihologie, anul II, coordonați de conf. univ. dr. Raluca Matei și lect. univ. dr. Mihaela Sandu au participat, în cadrul stagiului de practică, la un workshop cu tema "Recrutare și selecție în mediul militar" coordonat de psihologul Ionela Manda și expertul în educație fizică Elena Țăranu de la Centrul Zonal de Selecție și Orientare Constanța.


În cadrul workshop-ului au fost descrise etapele de recrutare, selecție, orientare vocațională specifice mediului militar și activitățile derulate de psihologi în acest domeniu.


"Alegerea unei cariere militare presupune mai întâi prezentarea la biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar zonal sau județean de pe raza județului de domiciliu. Acolo, recrutorii vor prezenta planul de școlarizare a instituțiilor militare sau a categoriei de personal vizate, vor asigura asistență în vederea completării dosarului de candidat și vor consilia pentru alegerea unei profesiei în domeniul militar. După finalizarea dosarului, următorul pas este planificarea la selecție. Aceasta se realizează în Centrele Zonale de Selecție și Orientare de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Constanța și presupune parcurgerea unor probe de evaluare aptitudinală care dovedesc dacă un candidat este potrivit mediului și cerințelor profesiei militare. Selecția aptitudinală constă în parcurgerea atât a probelor psihologice cât și a celor de capacitate motrică. Probele psihologice presupun: teste de aptitudini care evaluează randamentul intelectual, chestionare de personalitate pentru evaluarea capacităților de adaptare la condițiile specifice mediului militar și teste situaționale (pentru categoriile ofițeri, maiștri militari și subofițeri), care evaluează aptitudinile de lider și capacitatea de a lucra în echipă. Probele fizice, ce evaluează deprinderile motrice de bază sunt traseul utilitar-aplicativ și alergarea de rezistență pe distanța de 1000 sau 2000 m, în funcție de categoria de personal pentru care a optat candidatul. 


Urmează apoi interviul de evaluare finală, aceasta fiind ultima probă din selecție. Fiecare probă are caracter eliminatoriu, candidatul fiind declarat "Admis" sau "Respins". Candidații "Admis" selecție vor merge mai departe la instituțiile de învățământ preuniversitar, universitar sau postliceal militar pentru susținerea probelor de admitere sau vor participa la repartiția computerizată pentru posturile de soldați gradați profesioniști", a declarat psihologul Ionela Manda.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.544 secunde