Târg de toamnă la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”

328
Târg de toamnă la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” - targ1-1667906555.jpg

Articole de la același autor

La început de Brumar, elevii claselor a II-a B, D și E, respectiv ai clasei a IV-a F de la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” au celebrat frumusețea toamnei și bucuria pământului care rodește printr-un mic târg. Acesta s-a intitulat „Gusturi și gustări de toamnă”, în acest fel copiii întorcându-se la valorile tradiționale, sărbătorind românește toamna cea bogată. Inițiativa a aparținut profesorilor de învăţământ primar Rodica Urlă, Nuran Veli, Florina-Natalia Andreiescu și Tamara- Lavinia Cășuneanu-Păunescu, care au pus în valoare spiritul creativ, artistic și inovator al copiilor prin aducerea în același cadru a tradițiilor și a recoltelor.

Potrivit consilierului de imagine al instituţiei, Veronica-Diana Hagi, elevii s-au transformat în mici antreprenori care și-au vândut produsele delicioase realizate de mame și bunici harnice. Dulcețuri și plăcinte, murături și salate, sucuri și fructe de sezon, toate au făcut deliciul celor care s-au înghesuit să le cumpere. De asemenea, aceștia au avut la vânzare și obiecte decorative realizate din frunze, castane, ghinde, lemn și plastilină, adevărate mostre de ingeniozitate inocentă. La eveniment au fost prezente sute de persoane care s-au bucurat de frumoasa zi de toamnă, de imaginea copiilor îmbrăcați, unii dintre ei, în ii minunate, dar și de mâncărurile delicioase.

Cu această ocazie, directorul școlii, prof. înv. primar Florentina Țigmeanu a declarat următoarele: „Ne bucurăm că am reușit să organizăm o activitate atât de plăcută pentru elevii noștri. A fost o pauză de la ceea ce poate fi considerat monotonie și a reprezentat un moment de implicare atât din partea elevilor, cât și a cadrelor didactice. Doresc sa le mulțumesc tuturor celor care au ajutat la realizarea acestui târg, accentuând sentimentul de recunoștință pentru colegii mei și pentru familiile care au depus un efort consistent pentru a crea ceva frumos, asigurându-i pe toți de susținerea mea pentru orice activitate care aduce zâmbete pe fețele copiilor noștri”. Menţionăm că banii câștigați de către copii prin vânzarea de produse vor fi folosiţi la organizarea unor excursii, precum vizita centrului tematic „Destiny Park” din capitală, a cetăților dobrogene Enisala sau Histria, respectiv organizarea unor activități extrașcolare, precum vizionarea unui film sau vizitarea unuia dintre muzeele constănțene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0043 secunde