Teatrul ”Oleg Danovski” celebrează Ziua Internațională a Dansului

1131
Teatrul ”Oleg Danovski” celebrează Ziua Internațională a Dansului - x-teatrul-oleg-danovski-1682682595.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 29 aprilie este aniversată, anual, Ziua Internațională a Dansului, care a fost instituită în 1982, la inițiativa Comitetului de Dans al Institutului Internațional de Teatru (ITI) din cadrul UNESCO. În această zi este celebrat atât dansul, cât și fondatorul baletului modern, Jean-Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.

Pentru a celebra această dată specială în calendarul cultural internațional, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a programat spectacolul de balet „Giselle” în coregrafia clasică J. Coralli, J. Perrot, M. Petipa, pus în scenă la Constanța de Monica și Horațiu Cherecheș. Soliști Ovidiu Iancu Matei Timișoara, Carla Dukai Timișoara, Ioana Crețu, Bogdan Bîrsănescu, Yuria Soeta, Cătălina Iliescu, Tomonori Sekiguchi, Sakura Okamura ș.a. Ansamblul de balet al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Duminică, 30 aprilie 2023, de la ora 19:00, melomanii sunt invitați în sala Teatrului „Oleg Danovski” la opera „Bărbierul din Sevilla”, de G. Rossini, avându-i ca soliști pe Daniel Pop, Cristina Maria Oltean (București), Mihai Irimia (Brașov), Orest Pâslariu (București), Daniel Pascariu (București), Gabriela Dobre, Cristian Caragea (debut). Conducerea muzicală Tiberiu Soare (București). Maestru cor Adrian Stanache.

Prețul biletelor este de 10 lei pentru copii, elevi și studenți, pe baza carnetului de elev / student vizat la zi în limita locurilor disponibile conform diagramei sălii; 20 lei pentru pensionari, pe baza talonului de pensie în limita locurilor disponibile conform diagramei sălii; 25 lei, 30 lei, 40 lei, 50 lei, în funcție de locul ocupat în sală, conform diagramei sălii. Intrarea la spectacol se va face numai pe baza biletului de spectacol însoțit după caz, de talonul de pensie, carnetul de elev sau carnetul de student.

Programul agenției de bilete sâmbătă și duminică: 17:45 -18:45. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3658 secunde