Potrivit consilierului ministrului Hunor,

Teatrul "Oleg Danovski" va fi preluat săptămâna viitoare de Ministerul Culturii

780
Teatrul
Întârzierile survenite în cadrul transferului Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din subordinea Consiliului Județean Constanța (CJC) în cea a Ministerului Culturii și Patrimoniului Național au creat o stare de tensiune, în special în rândul artiștilor, îngrijorați de o posibilă schimbare de plan.
În urmă cu o lună, reprezentanții Ministerului Culturii ne spuneau că, până la data de 15 septembrie, se așteaptă aprobarea hotărârii ca teatrul să fie preluat de Ministerul Culturii. Pentru că acest lucru nu s-a realizat, l-am contactat din nou pe Radu Enache, consilierul ministrului Culturii Kelemen Hunor, care a declarat că transferul TNOB - atât instituția, cât și clădirea - va fi realizat săptămâna viitoare. "Odată cu ieșirea hotărârii de guvern care se va întâmpla cu siguranță săptămâna viitoare, se va semna procesul verbal de predare-primire. Din momentul acela, instituția ca atare, persoana juridică, trece în subordinea Ministerului Culturii, iar clădirea și terenul în administrarea acestuia", a specificat consilierul Radu Enache.
Totodată, el a explicat că întârzierea transferului a fost cauzată de o confuzie creată în cazul terenului pe care este amplasată clădirea teatrului: "La minister s-a întocmit documentul oficial pentru preluarea instituției. Din acest punct de vedere, Consiliul Județean Constanța s-a achitat de toate sarcinile. A existat o mică întârziere, deoarece terenul pe care e situată clădirea a avut o situație un pic confuză. Atât terenul, cât și clădirea sunt în proprietatea publică a CJC, dar în ceea ce privește terenul, a fost o confuzie cu Primăria. Până s-a lămurit exact că terenul e în proprietatea CJC, au fost două săptămâni de întârziere".
Totodată, consilierul Radu Enache a precizat că CJC a făcut demersurile necesare pentru trecerea terenului și a clădirii în administrarea Ministerului Culturii.
În cadrul ședinței CJC din 23 august, a fost aprobat un număr de 141 de angajați la TNOB. În ceea ce îi privește pe cei disponibilizați, consilierul Radu Enache a precizat că fiecare caz în parte va fi discutat și supus analizei unei comisii care va fi formată, probabil, din membri ai Ministerului Culturii și ai TNOB.
El a precizat, de asemenea, că preluarea TNOB se va realiza în momentul semnării procesului verbal de predare-primire, "care, probabil, va fi la o zi diferență sau chiar în aceeași zi cu adoptarea hotărârii de guvern".
La finalul convorbirii, Radu Enache a accentuat promisiunea ministrului Kelemen Hunor de a veni la Constanța pentru a-i cunoaște pe artiștii constănțeni: "Domnul ministru vrea să ajungă la Constanța după semnarea hotărârii. Ține neapărat să cunoască echipa teatrului, să vadă cum stau lucrurile la fața locului".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 07 Octombrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Spectacolele zilei de azi
Pagina a fost generata in 1.8336 secunde