Lumea teatrului din România este în doliu după ce o mare actriță a trecut în lumea celor drepți. Reprezentanții Uniunii Teatrale din România (UNITER) își exprimă profunda tristețe față de dispariția Violetei Popescu, actriță a Teatrului Național "Vasile Alecsandri" din Iași. Trupul neînsuflețit al actriței va fi depus în foaierul instituției, marți, de la ora 10.00, pentru ca cei care doresc să poată să îi aducă un ultim omagiu, potrivit unui comunicat al UNITER remis MEDIAFAX.
Cu o carieră care a început la Iași în anul 1964, Violeta Popescu a însemnat pentru toți cei care au cunoscut-o - familie, colegi, prieteni, spectatori- un amestec fascinant de tumult și liniște camuflat de acea feminitate specială și misterioasă mereu căutată de regizori.
Rolurile sale sunt demne să figureze în antologia performanțelor artei actoricești fie că s-au numit Casandra din Troienele, Zarecinaia din Pescărușul, Adela – din Adela de Garabet Ibrăileanu, Melibeea din La Celestina, Hermiona din Poveste de iarnă, Titania din Visul unei nopți de vară ,Veta din O noapte furtunoasă, Anna Petrovna în Ivanov, Martha din Cui i-e frică de Virginia Woolf ?, Doamna Helene Alving din Strigoii de Henrik Ibsen, sau Cecilia Robson (Sissi) din Quartet de Ronald Harwood – ultimul spectacol în care a jucat fiind premiant UNITER.
În anul 1988 Violeta Popescu a fost desemnată cea mai bună actriță a anului pentru rolurile Veta și Ana Andreevna, în 2001 primește premiul de onoare "Vârsta de aur" acordat de Ministerul Culturii, în 2002 - "Ordinul pentru merit" în grad de Cavaler pentru merite în activitatea artistică acordat de Președintele României și devine societar de onoare al Teatrului Național Iași, scrie ziaruldeiași.ro.