Constanța, gazda Olimpiadei Naționale de Geografie

1502
Constanța, gazda Olimpiadei Naționale de Geografie - olimpiada-geografie-1714134671.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Ministerul Educației, organizează în perioada 25- 30 aprilie 2024, la Constanța, Olimpiada Națională de Geografie.

La competiție participă 345 de elevi din clasele a VIII- a-XII- a, din cele 41 de județe ale țării și din Municipiul București.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei a avut loc azi, 25 aprilie 2024, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” Constanța, într-un cadru definit de eleganța profesională a invitaților și de spiritul competitiv al loturilor județene de elevi.

La eveniment au luat cuvântul Sorin Mihai, inspector școlar general, Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, Marian Ene, președintele Comisiei Centrale a olimpiadei și Mihaela Alexandru, inspector general în cadrul Ministerului Educației, președinte executiv al Comisiei Centrale.

În cadrul acestei competiții elevii vor susține următoarele probe:

 ⁃ proba scrisă (26 aprilie 2024), la Liceul Teoretic “Ovidius” din Constanța;

 ⁃ proba practică (28 aprilie 2024) care presupune verificarea cunoștințelor geografice, în urma unor aplicații pe teren, în variate zone ale județului Constanța.

“Este o onoare pentru județul nostru să găzduiască un eveniment național reprezentativ pentru educație, caracterizat prin prestanță științifică, rigoare și spirit competitiv. Acest fapt demonstrează încă o dată preocuparea Inspectoratului Școlar Județean Constanța în direcția valorificării performaței elevilor noștri, membri ai unei comunități educate cu responsabilitate”, a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4584 secunde