Tinerii sunt intimidați de instigarea la ură

234

Articole de la același autor

În cadrul proiectului "Tineri fără etichete", proiect de promovare a diversității în școala românească, Asociația Sigma Development Center Constanța împreună cu Inspectoratul Școlar Jude-țean Constanța și Centrul de Resurse pentru ONG-uri CENTRAS Constanța a organizat o dezbatere publică cu tema discursului instigator la ură.

Inițiativa, care s-a bucurat de participarea a peste 60 de persoane, dorește să atragă atenția asupra problemelor de violență între tinerii elevi de liceu, oferind o abordare complexă și specifică ce implică metode de educație non-formală și mobilizare a cetățenilor.

Invitații au avut la dispoziție șapte minute, pentru a-și prezenta un punct de vedere legat de prezența instigării la ură în mediul online, cât și în viața tinerilor de zi cu zi, încercând să identifice cauzele acestui tip de discurs, efectele acestuia asupra dezvoltării tinerilor, cât și identificarea unor soluții de combatere a acestui fenomen.

Prin organizarea acestei dezbateri publice s-a dorit familiarizarea opiniei publice cu conceptul de discurs instigator la ură și militarea pentru recunoaș-terea acestei forme de discurs ca fiind un factor de inhibare în dezvoltarea tinerilor.

La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor publice, ONG-uri care lucrează cu tineri și pentru tineri, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, reprezentanți ai asociațiilor de elevi, jurnaliști și bloggeri și, cumulativ, au fost susținute 19 puncte de vedere.

Pe parcursul evenimentului s-au colectat ideile susținătorilor, acestea urmând a fi trimise post-eveniment către actorii principali ai comunității locale.

Finanțarea tuturor activităților desfășurate sub egida proiectului "Tineri Fără Etichete" este asigurată prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România, componenta 1 "Implicare", subcomponenta 1.3 "Încurajarea valorilor democratice", cu o sumă totală nerambursabilă în valoare de 130.769.48 euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : "Doula - sprijin în timpul nașterii"
Pagina a fost generata in 2.2138 secunde