Tradițiile populare, reînviate de Grădinița "Steluțele Mării"

243
1
Tradițiile populare, reînviate  de Grădinița

Articole de la același autor

La Palatul Copiilor din Constanța, a avut loc, ieri, jurizarea fotografiilor din cadrul Concursului județean de fotografie "Costume populare și obiecte de artă populară tradițională", din cadrul Proiectului județean organizat de Grădinița cu program prelungit "Steluțele Mării" Constanța "Multicultu-ralitate și diversitate pe plaiuri dobrogene" - proiect aflat la a doua ediție.

După cum declara prof. Gina Adam, directorul grădiniței inițiatoare, proiectul își propune, atât prin concursul de fotografie, cât și prin cel de interpretare cântece și dansuri populare, care a avut loc în luna mai a acestui an, revigorarea tradițiilor și obiceiurilor etnice locale, cultivarea respectului față de tradițiile culturale și obiceiurile din Dobrogea, cunoașterea și respectarea de către preșcolari/elevi a tradițiilor și obiceiurilor creștine locale și naționale, costumelor și dansurilor populare specifice etniilor din zona Dobrogei.

Au fost înscrise în concurs peste 200 de fotografii, din orașul și județul Constanța, dar și din alte localități: Botoșani, Timiș, Cluj, Caraș Severin, București, Târgu Neamț, Baia Mare.

Juriul a fost format din prof. Ștefania Fotu - metodist pentru activități educative, muzeograf Ioana Tompa - Muzeul de Artă Populară Constanța, prof. Manole Belchiz - reprezentant CCD Constanța, prof. Roxana Mitan - director adjunct Palatul Copiilor Constanța, prof. Mioara Nicoară - reprezentant al grădiniței inițiatoare, precum și un reprezentant al presei.

În urma jurizării, au fost acordate 12 premii pe fiecare categorie. 

Comentează știrea

calina
23 ianuarie 2016
rezultatele castigatorilor

Unde sunt trecuti castigatorii, in urma jurizarii? Ast raspuns.. Multumesc

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Decembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Un suflet mic pentru  o inimă mare"
Pagina a fost generata in 0.4345 secunde