Parlamentarii au decis: tichete de 50 lei pentru copiii săraci care merg la grădiniță

154
Parlamentarii au decis: tichete de 50 lei pentru copiii săraci care merg la grădiniță - parlamentariiaudecistichete-1444232246.jpg
Deputații au adoptat, ieri, proiectul care prevede acordarea de tichete în valoare de 50 lei, lunar, pentru copiii din familiile defavorizate pentru a stimula participarea acestora la învățământul preșcolar, 11.000 de copii urmând să beneficieze de această măsură, iar costurile ridicându-se la 39 milioane lei. Acordarea tichetului social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță.


"Copiii cu vârste cuprinse între trei și șase ani vor primi de anul viitor câte 50 de lei sub forma unui voucher cu care se vor putea cumpăra alimente, haine, jucării sau rechizite, produse să îi ajute să meargă la grădiniță. Vor primi vouchere copiii din familiile defavorizate al căror venit pe membru de familie nu depășește de două ori venitul minim garantat. Acordarea acestui tichet social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță, iar absențele motivate pot fi făcute numai pe o perioadă de 50% din timpul lunii în care aceștia merg la grădiniță", se spune în proiectul de lege.


Finanțarea acordării stimulentului educațional se va face din bugetul de stat prin sume defalcate din TVA alocate prin bugetele locale cu această des-tinație. Camera Deputaților este for decizional, legea urmând să fie trans-misă spre promulgare. Tichetele vor fi distribuite din ianuarie 2016.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.303 secunde