Training pentru elevii români din Viena

125
Training pentru elevii români din Viena - training-1702831936.jpeg

Articole de la același autor

Timp de trei zile, luna aceasta, psihologul Şcolii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart”, Daniela Ghițoiu, a dat curs unei invitații din partea comunității de români din Viena (Școala Parohială „Sf. Ștefan cel Mare“) pentru a desfășura un training pentru lideri de tineret în spiritul voluntariatului. În cadrul unui curs de începători de două zile, 13 tineri au beneficiat de experiența tinerilor formatori Matei Ghițoiu și Eduard Rădulescu pentru dezvoltarea capacității lor de a se implica în comunitate și motivarea lor de a deveni lideri de tineret. Astfel, spiritul voluntariatului, deja tradiție în Școala „Jean Bart”, a însuflețit tinerii româno-austrieci care s-au implicat, timid la început, în activitățile și jocurile de educație non-formală propuse de formatori.

„Impactul pozitiv al acestui training a declanșat interesul și bucuria de a crea o echipă unită de tineri, cu perspective de creștere - echipa Tauro.

Valorile comunității de români - cultură, tradiție, credință, unitate - sunt esențiale pentru educația și dezvoltarea sănătoasă a viitorilor stâlpi ai diasporei, iar dezvoltarea inteligenței emoționale prin voluntariat este percepută ca o plusvaloare la noile generații”, a declarat consilierul de imagine al unităţii de învăţământ constănţene, prof. Irina Roşu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5908 secunde