Trei instituții culturale importante din Constanța au ales să nu participe la „Noaptea Muzeelor”

461
Trei instituții culturale importante din Constanța au ales să nu participe la „Noaptea Muzeelor” - muzeul-de-istorie7-1715957932.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul „Ovidius”, al lucrătorilor din muzeele constănțene, au transmis printr-o scrisoare deschisă, că au ales să „stingă lumina”, sâmbătă, 18 mai,  când se desfășoară evenimentul național – Noaptea Muzeelor.

Redăm integral scrisoarea primită de la Sindicatul “Ovidius”:

„Dragi iubitori de cultură, istorie și frumos,

Oricât de mult ne-am fi dorit să ne fiți aproape și la ediția de anul acesta a evenimentului „Noaptea Muzeelor”, care ar fi avut loc în data de 18 mai, am fost nevoiți să anulăm participarea noastră în semn de protest față de incapacitatea autorităților centrale de a conștientiza importanța domeniului din care facem parte.

În schimb, în ziua respectivă, alături de colegii de la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, vom fi prezenți la București, în fața sediului Ministerului Culturii și în Piața Victoriei, pentru a ne face cunoscute nemulțumirile și pentru a încerca să obținem ceea ce merită oamenii care lucrează în muzeele și bibliotecile publice, astfel încât dumneavoastră, principalul beneficiar, să aveți parte de experiențe extraordinare.

Nu a fost și nu va fi niciodată vorba doar despre salarii mai mari (până la urmă decente, având în vedere situația economică actuală), ci și despre finanțarea adecvată a unui domeniu muribund, a cărui dispariție, deja anunțată prin numeroase măsuri (blocarea angajărilor, comasarea instituțiilor de cultură ș.a.), va lăsa România extrem de săracă.

Așadar, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța,  Muzeul de Artă Constanța  și Muzeul de Artă Populară Constanța, nu vor organiza mâine „Noaptea Muzeelor”.

Puteți vizita aceste muzee în timpul programului obișnuit, ca în fiecare sâmbătă. Colegii noștri v-au pregătit și de această dată câteva surprize.

Muzeul de Artă – vizitarea gratuită a expoziției permanente și a expozițiilor temporare, atelier de creație artistică, paradă stradală, performance -https://www.facebook.com/share/p/wuAgQ3ttfSiCpmbm/?mibextid=WC7FNe;

Muzeul de Artă Populară - vizitarea gratuită a expoziției permanente și a expoziției temporare, lansare de carte -  https://web.facebook.com/photo?fbid=927327532529564&set=a.512629573999364 

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța - sediu – vizitarea gratuită a expoziției permanente și a expozițiilor temporare.

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru susținere!”

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4559 secunde