Ce program va avea Muzeul de Artă Constanța de Noaptea Muzeelor. Angajații se raliază protestelor din țară

194
Ce program va avea Muzeul de Artă Constanța de Noaptea Muzeelor. Angajații se raliază protestelor din țară - x-arta-1715771757.JPG

Articole de la același autor

Sâmbătă, 18 mai, de Noaptea Muzeelor, Muzeul de Artă Constanța va fi deschis publicului în intervalul orar 10.00 -18.00, iar accesul în toate cele trei secții ale instituției (Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” din Constanța și Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă” din Topalu) va fi gratuit. Această decizie are la bază hotărârea angajaților instituției muzeale de a nu efectua ore suplimentare în afara programului de muncă, în data de 18 mai 2024, întrucât aceștia se vor ralia protestelor din țară.

În aceste condiții, toate activitățile prevăzute în programul zilei de 18 mai 2024 vor fi realizate în intervalul menționat, după cum urmează:

la Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” va fi deschisă expoziția de grafică și instalație „Revedere - Ala Jalea Popa”, curatoriată de Anca Boeriu și Mariea Petcu Chioibaș, iar de la ora 14.00 va avea loc un atelier de creație artistică, cu publicul, curatoriat de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov.

De la ora 15.00, pe bulevardul Tomis, va avea loc parada stradală intitulată „Carul lui Thespis”, realizată cu studenți ai Facultății de Arte, specializarea Actorie, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, în regia lui Mihai Mălaimare, un proiect coordonat de prof. univ. dr. Daniela Vitcu. Începând cu ora 16.00, la Muzeul de Artă Constanța va avea loc performance-ul „Artă la metru 3 6 9”, coordonat de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov. Reprezentanții instituției de cultură invită publicul să viziteze sălile din muzeu dedicate expoziției permanente și expozițiilor temporare și să participe la acțiunile cultural-artistice pregătite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.469 secunde