21 de lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Constanța, expuse la Iași

689
21 de lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Constanța, expuse la Iași - x-luna-sculptorilor-1708349436.jpg

Articole de la același autor

La Ateneul Național din Iași, a debutat luni, 19 februarie, cel mai important eveniment dedicat sculpturii din România – Luna Sculptorilor Români. Manifestările, organizate pentru a marca 148 de ani de la nașterea marelui artist Constantin Brâncuși și pentru a promova sculptura ca formă de manifestare artistică, se vor desfășura până la data de 19 martie 2024.

Muzeul de Artă Constanța este prezent la Iași cu 21 de lucrări din patrimoniul său, semnate de mari nume ale sculpturii românești: Oscar Han, Dimitrie Paciurea, Ion Jalea, Constantin Baraschi, Gheorghe Anghel, Ion Irimescu, Wilhelm Demeter, Edith Orlovski Balogh, Mia Deac, Daniel Suciu, Nicolae Mira, Pavel Bucur, Raffaelo Romanelli, Iorgos Iliopolos.

Aflat la cea de-a patra ediție, evenimentul Luna Sculptorilor Români reunește 11 expoziții solo și colective, cu peste 185 de sculpturi, o parte expuse în aer liber. Pe lângă expoziția deschisă la Ateneul Național din Iași, lucrări de sculptură ale celor mai importanți artiști români sunt expuse și în zona urbană dedicată evenimentului de către Primăria Iași: Grădina Palas, Esplanada Palatului Culturii, pietonalul Ștefan cel Mare, Piața Unirii, Str. Alexandru Lăpușneanu, Casa Universitarilor, Parc Copou.

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7982 secunde