La Muzeul de Artă, expoziția „Mamaia – peisajul de ieri și provocările actuale”

84
La Muzeul de Artă, expoziția „Mamaia – peisajul de ieri și provocările actuale” - xmuzeul-de-arta-1708083563.jpg

Articole de la același autor

Timp de cinci zile, până pe 19 februarie, Muzeul de Artă din Constanța găzduiește expoziția „Mamaia – peisajul de ieri și provocările actuale”.

În cadrul acesteia sunt prezentate expoziția „Mamaia antebelică, Mamaia interbelică", autor arh. Radu Cornescu, și proiectul câștigător al locului I la concursul internațional „Mamaia Seaside", autor principal Studio 82 SRL și Vlad Sebastian Rusu B.I.A. ca autori principali, coautori fiind arhitecții Vlad Sebastian Rusu, Octav Silviu Olănescu, Andra Vlădoiu, Andrada Pinte, Petrică Maier-Drăgan, în colaborare cu peisagistul Alexandru Mexi.

Concursul internațional a fost lansat în vara anului trecut, având ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea amenajării complexe a plajelor din stațiunea Mamaia, județul Constanța, pentru atribuirea contractului de proiectare. Zona propusă pentru intervenție este noua plajă rezultată în urma procesului de lărgire și înnisipare, care se află în partea de nord a orașului Constanța, se învecinează la vest cu stațiunea Mamaia, la est cu Marea Neagră și la nord cu plaja Năvodari. Plaja face parte din fâșia naturală care separă lacul Siutghiol de Marea Neagră. Valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare este de 7.650.780 LEI (1.545.612 EUR) fără TVA.

Evenimentul, organizat de OAR Filiala Dobrogea și Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR) Filiala Constanța, este realizat în colaborare cu Universitatea „Ovidius” și Muzeul de Artă. (S.A.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2637 secunde