Celebrare specială a maestrului Oleg Danovski, la Muzeul de Artă Constanța

1013
Celebrare specială a maestrului Oleg Danovski, la Muzeul de Artă Constanța - x-oleg-danovski-1707396917.jpg

Articole de la același autor

Cu prilejul celebrării a 107 ani de la nașterea marelui regizor-coregraf Oleg Danovski, la Muzeul de Artă din Constanța va fi proiectat documentarul „Moșteniri coregrafice: Împlinirea” vineri, 9 februarie 2024, de la ora 14.00

De asemenea, pe 10 februarie de la ora 13.00 documentarul va avea o proiecție specială pentru studenții și profesorii de la Universitatea Ovidius din Constanța.

Geniul creator al coregrafiei românești Oleg Danovski s-a născut pe 9 februarie 1917, undeva într-o localitate din Ucraina, având origini germane: tatăl său, von Hildebrand, aparținea unei familii de baroni aduși de Petru cel Mare din Germania. Avea să descopere mediul artistic datorită mamei sale, care în 1920, pe când Oleg avea doar 3 ani, s-a angajat ca maestră de balet la Teatrul din Cernăuți. Oleg Danovski, inițial, a dovedit o înclinație specială pentru vioară, instrument pe care l-a studiat timp de șapte ani, ulterior dedicându-se dansului. La 17 ani devenea cel mai tânăr coregraf din lume, activând o vreme la Teatrul Evreiesc. Apoi s-a angajat ca solist la Opera Română din București, unde a început să monteze spectacole remarcabile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5591 secunde