Astăzi, la Muzeul de Artă Constanţa, vernisajul expoziției de fotografie-portret „Mud“

982
Astăzi, la Muzeul de Artă Constanţa, vernisajul expoziției de fotografie-portret „Mud“ - mud-1-1700132354.jpg

Articole recomandate

Astăzi, 15 noiembrie 2023, începând cu ora 16.30, la Muzeul de Artă Constanța are loc vernisajul expoziției de fotografie-portret "Mud”.

Expoziția, care face parte dintr-o serie de evenimente dedicate zilei Dobrogei, poartă semnătura fotografului Alin Panaite şi este dedicată celor care vor să pătrundă dincolo de aparențele zâmbetelor false afișate în fiecare zi, a ipocriziei și a bunătății mimate.

Nămolul, atât de cunoscut nouă datorită datorită proprietăților benefice, este folosit ca o metaforă pentru tot răul care iese la suprafață în anumite momente, în proporție mai mică sau mai mare, în fiecare din noi.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 15 noiembrie, ora 16.30, în cadrul unui eveniment sincretic inedit, care va aduce împreună vizualul, sunetul și mișcarea corporală. Vernisajul începe cu un recital de pian de Paul Florescu și continuă cu un moment inedit de dans, muzică și poezie : Reflections- un concept coregrafic de Stela Cocârlea, artist - Marius Marin, împreună cu studenții facultății de Arte : Blumetti Maria, Leticia Albu,Trofin Ioana Ștefania,Tudor Cioboteanu, Călin Bațagoi Valentin

„Suntem cu toții ființe efemere, create din visuri și noroi.

Expoziţia de fotografie «Mud» prezintă o serie de portrete alb negru, pline de trăiri, o introspecție în sinele fiecăruia. Dacă privim sincer în noi, descoperim nu doar că perfecțiunea pe care o afișăm este o farsă, dar uneori suntem capabili de o răutate gratuită, de multe ori ascunsă în spatele unor idei sau visuri pe care noi le considerăm bune. Alții consideră că e cool să fii rău, să arunci cu noroi în toate direcțiile, mai ales când te simți invincibil din spatele tastaturii. Și atunci toată frumusețea fizică, de care avem mare grijă și pe care încercăm să o estetizăm, pălește sub stratul de noroi care iese la suprafață cu fiecare cuvânt spus cu ură.“

a declarat Alin Panaite, autorul lucrărilor expuse, profesor la Școala de Fotografie Avatar Studio.

Cele 20 de portrete ce alcătuiesc expoziţia „MUD“ pot fi vizionate în perioada 14 noiembrie  - 15 decembrie 2023, la parterul Muzeului de Artă Constanța, sala Nicolae Grigorescu, de miercuri până duminică, între orele 10-18.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4202 secunde