”Infinite Symmetry” - instalație de artă expusă la Muzeul de Artă Constanța

201
”Infinite Symmetry” - instalație de artă expusă la Muzeul de Artă Constanța - muzeul-de-arta1-1688466790.jpg

Articole de la același autor

Anuala de Artă și Știință Neo Art Connect a inclus, din această săptămână, la Muzeul de Artă Constanța, instalația de artă Infinite Symmetry, realizată de Vlad Țenu. Aceasta face parte din conceptul Minimal complexity, conform reprezentanților instituției constănțene, și se află la intersecția dintre artă și știință, elemente ce formează ADN-ul Anualei de Artă și Știință Neo Art Connect.

Prima ediție a anualei de artă și știință NAC se desfășoară în perioada 18 mai – 31 iulie 2023. Evenimentul cuprinde expoziții, conferințe, artist talks, intervenții, performance și spectacole, organizate în 10 orașe din țară, în peste 25 de spații partenere. Partenerii NAC din cele 10 orașe, Arad, Brașov, București, Cluj, Constanța, Iași, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Timișoara, s-au alăturat programului și vor activa pe plan local o serie de evenimente, până pe 31 iulie 2023.

Instalația de artă INFINITE SYMMETRY propune un amestec simbiotic de matematică, design și artă, rezultat în urma unor procese de cercetare în design, dedicate genezei formei și spațiului. Explicând dimensiunea conceptuală a acesteia, Vlad Țenu afirma: „Prototipurile din seria Minimal Complexity sunt bazate pe un concept matematic care se referă la o familie de suprafețe extrem de interesante, numite «minimale». Sunt geometrii periodice, care nu se intersectează și care se extind la infinit. Când am început să studiez algoritmii, m-a fascinat să descopăr că există o foarte mare legătură între matematică, chimie, fizică şi orice formă din natură”.

Instalația de artă INFINITE SYMMETRY poate fi observată de trecători prin spațiul vitrat de la parterul Muzeului de Artă, fiind amplasată în zona de la intrarea în instituția de cultură contănțeană.

Vlad Țenu este un artist și arhitect româno-britanic ce trăiește la Londra. Activitatea sa este complexă, de la proiectare arhitecturală și predare, la instalații de artă și design, sculpturi, sisteme de asamblare modulare și piese de artă purtabile. Artistul a realizat zeci de expoziții și lucrări unice în întreaga lume și a avut colaborări creative în modă, design și arhitectură, cu mărci și celebrități internaționale, premii precum TEX-FAB Repeat Competition și AIA Houston Design Award, instalații create pentru London Festival of Architecture, London Design Festival, Plug-in-to-the-future la ARUP Phase2 Gallery London sau Shenzhen Design Week.

NAC este organizat de Galateca și Asociația Culturală Neo Art România, curatoriat de Anca Boeriu și Andreea Sandu și este susținut de BRD Groupe Société Générale

 

Partenerii evenimentului sunt: Muzeul de Artă Constanța, Fundația România de Mâine, Ghica House, Arcub, ATELIER 030202, Fundația România de Mâine, Goethe Institut, Universitatea Politehnica din București, creart, Teatrelli, Muzeul Naţional Tehnic „prof. ing. Dimitrie Leonida”, Hotel Caro, Institutul Cervantes, Galateca, Rezidența9, Combinatul Fondului Plastic, OAR București, UAP, Galeria PARK, Galeria No!Hai Ambasada Creativă, FITS 2023, Universitatea din Oradea – Facultatea de Artă, Centrul Apollonia, UAD, Casa Matei, GALERIA PASAJ 2, Galeria Alfa și Atelierele UAPR, PALATUL BRAUNSTEIN, OAR Iași, Universitatea de Artă „George Enescu” din Iași, Codru Festival.

Partener strategic: Fundația9.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.517 secunde