„Redescoperind Muzeul de Artă” – interpretări ale studenților după maeștri ai picturii moderne românești

243
„Redescoperind Muzeul de Artă” – interpretări ale studenților după maeștri ai picturii moderne românești - x-muzeul-de-arta-1682431689.jpg

Articole de la același autor

Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța și Departamentul de Pedagogia Artei din cadrul UNArte București, în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța organizează, în perioada 26 – 28 aprilie 2023, o serie de întâlniri artistice creative în cadrul proiectului „Redescoperind Muzeul de Artă”.

Activitățile vor avea loc la Muzeul de Artă Constanţa, iar la sesiunile de lucru vor participa studenți de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și masteranzi de la programul Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii din cadrul Facultății de Arte a UOC, alături de studenți de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și masteranzi de la programul Educație prin Arte Vizuale din cadrul UNArte București.

În cadrul workshop-urilor studenții și masteranzii participanți vor realiza interpretări după maeștri ai picturii moderne românești, ale căror lucrări se regăsesc în expoziția de bază din Muzeul de Artă Constanţa. Scopul activităților este unul didactic, practica reinterpretării după artiști consacrați fiind considerată un exercițiu necesar în ceea ce privește deprinderea meșteșugului artistic.

Grupele de lucru vor fi coordonate de cadre didactice de la Facultatea de Arte a UOC: prof. univ. dr. Florin Stoiciu, conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, conf. univ. dr. Sînziana Romanescu, lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan, lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu, lect. univ. dr. Florentin Sîrbu, asist. univ. drd. Claudiu Argeșanu, asist. univ. dr. Dragoș Răzvan și de lect. univ. dr. Silvia Stoica, directorul Departamentului Pedagogia Artei și cadru didactic la UNArte București.

Lucrările realizate de studenți vor fi evaluate de un juriu format din cadre didactice de specialitate, iar cele mai bune picturi vor fi premiate în cadrul unei festivități ce va avea loc vineri, 28 aprilie 2023, începând cu ora 14.00. Astfel, la finalul proiectului, se vor acorda trei premii și trei mențiuni, iar toți studenții participanți vor primi câte un voucher în valoare de 100 de lei pentru achiziționarea de materiale de lucru.

În deschiderea festivității de premiere va avea loc un concert susținut de Corul Facultății de Arte, condus de lect. univ. dr. Mirela Voicu – solist, lect. univ. dr. Andreea Bratu – solist și asist. univ. dr. Adrian Hasna Preda – solist.

Proiectul „Redescoperind Muzeul de Artă” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și face parte din festivalul „Primăvara Artelor”, organizat de către Facultatea de Arte din cadrul UOC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4496 secunde