Aleea Universității, locul unde melcii își găsesc refugiul în pachetele de țigări aruncate pe jos

812

Articole de la același autor

Era doar o chestiune de timp până la apariția sesizărilor din partea constănțenilor care frecventează frumosul Parc Ovidius, dar care se întreabă oare cât va mai dura până ce Universitatea „Ovidius” va reuși să dea o față asemănătoare și celuilalt areal, cândva parc, devenit „jungla urbană” din Campus.

În luna iunie a acestui an se împlinesc doi ani de la inaugurarea singurului parc construit după 1990 în Constanța, pe o suprafață de 1,2 hectare în imediata vecinătate a Corpului B al Facultății de Medicină, și care, permanent îngrijit, face notă discordantă cu „vecinul” său.



Cu gunoaie împrăștiate pe jos și verdeață neîngrijită, așa sunt așteptați studenții Universității „Ovidius” din Constanța în curtea campusului universitar.

Când ar trebui să fie un spațiu primitor din toate punctele de vedere, campusul Universității „Ovidius” din Constanța s-a transformat, de-a lungul timpului, într-o zonă dezolantă, care nu invită studenții la explorarea ei.

Aleea Universității oferă o imagine plină de verdeață neîngrijită și lucruri aruncate pe jos, iar imaginile vorbesc de la sine.

Spre corpul universitar C, drumul pare a urma o pădure neîngrijită. Crengile de copaci sunt căzute pe jos, iar mizeria este la locul ei.



Gardul viu, verde și sănătos, ascunde pachete de țigări, șervețele, ambalaje de șervețele și recipiente de sucuri, energizante și cafele. Chiar și măști de protecție se găsesc pe trotuar. Aleea Universității este locul unde melcii își găsesc refugiul în pachetele de țigări aruncate pe jos.

Cititorul care ne-a sesizat aceste aspecte locuiește în zonă și vede cum permanent cei care au pus atâta suflet în Parcul Ovidius sunt preocupați de aspectul său și de îngrijirea copacilor plantați, în timp ce alături, dincolo de aleea ce desparte cele două loturi, nici măcar băncile nu sunt scoase „la lumină” de sub desișul de buruieni ce a pus stăpânire pe ele.



„Este mare păcat pentru că nu vrea nimeni să se implice, mai ales că sunt sute de studenți care ar putea să se bucure de petrecerea unui timp de calitate în chiar vecinătatea sălilor de curs. Cu atât mai mult cu cât vremea se încălzește și ar putea, cu un minim efort, să fie măcar igienizată zona”, ne-a transmis cititorul.

La momentul inaugurării Ovidius Parc, conducerea universității declara în presă că urmează ca și acel perimetru să capete o altă față. Probabil se lucrează încă la proiect, care sperăm să nu rămână încremenit în sertar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.756 secunde