Chintesența muzicii spaniole adusă la Constanța de Duo Kitharsis

250
Chintesența muzicii spaniole adusă la Constanța de Duo Kitharsis - x-muzeul-de-arta-1682343893.jpg

Articole de la același autor

La Muzeul de Artă din Constanța va avea loc sâmbătă, 29 aprilie, concertul de prezentare al celui de-al IV-lea CD - F͟A͟N͟D͟A͟N͟G͟O͟, înregistrat de Duo Kitharsis (Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan), dedicat în totalitate muzicii din Spania, tărâmul pe care chitara se simte ca la ea acasă.

Piesele de pe acest album au fost selectate cu mare atenție și succesiunea lor are scopul de a oferi impresia unei călătorii spirituale cu o imensă varietate de stări și afecte, adusă direct din inima culturii spaniole și proiectată către inima ascultătorilor.

Întrucât chitara este unul dintre cele mai populare instrumente muzicale din Spania, este confirmat faptul că aproape toți compozitorii de origine spaniolă au avut ca sursă de inspirație sonoritatile și efectele produse de aceasta.

Acest lucru constituie elementul care ne-a determinat să transcriem pentru două chitare mai multe lucrări care inițial au fost redate de alte instrumente precum clavecinul, pianul, vioara, unele dintre acestea fiind chiar și orchestrate.

Cu o întindere de aproape patru secole, muzica propusă în cadrul acestui program oferă interpreților posibilitatea de a trece prin diferite perioade stilistice provocându-i astfel să facă apel la cunoștințele, la aptitudinile tehnico-interpretative, la experiența și maturitatea necesare interpretării unor lucrări de mare anvergură.

Așadar, în cadrul acestui concert, cei doi interpreți vor demonstra posibilitățile multiple ale chitarei, folosindu-se de varietatea elementelor sale de expresie, pentru a reda cât mai fidel un program ce a fost gândit pentru a readuce spre atenția publicului o scânteie din chintesența muzicii spaniole.

În program lucrări de Félix Máximo López, Pablo De Sarasate, Francisco Tárrega, Isaac Albéniz, Enrique Granados, Manuel De Falla, Joaquín Rodrigo. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4157 secunde