Expoziții pe simezele Muzeului de Artă din Constanța

133
Expoziții pe simezele Muzeului de Artă din Constanța - x-expozitii-muzeul-de-arta1-1682683334.jpg

Articole de la același autor

Până la finele acestei săptămâni, mai pot fi admirate pe simezele Muzeului de Artă din Constanța lucrările din cadrul expoziției semnate de Niculaie Morărescu, profesor al Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța. Artistul aduce în atenția publicului lucrări realizate în ultima perioadă, lucrări care se remarcă prin expresivitatea tușelor și prin redarea acelor trăiri pe care natura ți le oferă în diferitele sale ipostaze.

„Niculaie Morărescu este un artist pentru care peisajul este o stare de spirit și un izvor nesecat de inspirație. În lucrările sale din această expoziție, intitulată simplu ”Pictură”, remarcăm o desprindere de realitatea obiectivă printr-un constructivism bazat pe o țesătură de mase cromatice ce urmăresc să păstreze un echilibru al formelor și al valorilor coloristice. Artistul descompune și recompune peisajele pe care le are în fața ochilor prin succesiuni ritmice de tușe late și suprafețe întinse de culoare a căror densitate constituie elemente de construcție”, apreciază Roxana Bărbulescu, critic de artă.

De asemenea, lucrările din cadrul recent vernisatei expoziții „Undeva în timp”, semnată de artista Florica Prevenda, pot fi admirate până pe 21 mai. Este o expoziție eveniment, în care sunt etalate lucrări de mari dimensiuni, concepute într-o manieră originală, gândită special de artistă: picturi și colaje în relief, îmbinând mai multe tipuri de materialitate, în culori puternice și contraste bine dozate.

O experiență senzorială cu totul ieșită din comun, prin care artista ne împărtășește trăirile sale, legate de un timp și un loc uitate de lume: copilăria sa, petrecută într-un sat din inima vastei câmpii a Bărăganului. Florica Prevenda este o artistă născută la Dor Mărunt. Exponent al generației sale, artista a expus de-a lungul timpului în galerii din New York, Londra, Bruxelles, Milano, Salonic, Cracovia, Rotterdam, Bonn, Tirana, dar și în țară, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, la MNAR București, la Muzeul de Artă Timișoara, precum și în galerii private din țară și din străinătate.

În anul 2005, artista a fost distinsă cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.

Catalogul expoziției va fi lansat la finisajul expoziției, pe 21 mai 2023, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilelor Constanței și sărbătorii comunității aromâne, din care artista face parte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9838 secunde