Invitație la frumos. Expoziții pe simezele Muzeului de Artă

245
Invitație la frumos. Expoziții pe simezele Muzeului de Artă - x-muzeul-de-arta-1686318094.jpg
Cel mai recent vernisaj găzduit de Muzeul de Artă din Constanța este cel al expoziției de pictură „Tărâm imaginar” aparținând artistei Gabriela Aniței. Lucrările sale pot fi admirate până pe 25 iunie.

Tot până la finele acestei luni mai poate fi vizitată expoziția „In memoriam Vasile Stoica (1889–1959) – diplomat român”, vernisată în cadrul Sesiunii Internaționale de Comunicări Cultural-Științifice, cu tema „Realism și alegorie în creația artistică”. Expoziția prezintă un parcurs al vieții diplomatului român Vasile Stoica și face parte dintr-un proiect inițiat de Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat” și Asociația Ștefadina din București, sub coordonarea prof. univ. dr. Ioan Opriș. Proiectul a debutat în anul 2019, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la nașterea lui Vasile Stoica, „intelectual rasat și martir al libertății, eminent reprezentant al Ardealului suferind și al României reîntregite”. Documentația privind expoziția biografică itinerantă provine de la Arhivele Naționale, Arhiva Diplomatică, Arhiva Militară, Biblioteca orășenească şi Muzeul „Gheorghe Lazăr” din Avrig, precum și de la Lia Maria Stoica-Vasilescu, Ioan Opriş, Maria Grancea și Martin Rill. Obiectele prezentate în expoziție aparțin colecției Stoica-Vasilescu.

Până la mijlocul săptămânii viitoare rămâne deschisă expoziția Ferma de Artă, o rezidență artistică de creație interdisciplinară, din cadrul programului educațional anual Fabrica de Sens. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4635 secunde