Vernisaj la Art Gallery Constanța. ”Organizări plastice” oferite de Anca Georgescu

8224
Vernisaj la Art Gallery Constanța. ”Organizări plastice” oferite de Anca Georgescu - x-anca-georgescu-1699260120.jpg

Articole de la același autor

Luni, 6 noiembrie 2023, la Art Gallery (Tomis Mall, etajul 2, Strada Ștefan cel Mare, nr. 36–40) din Constanța, la ora 18.00, va avea loc vernisajul expoziției de pictură, intitulată „ORGANIZĂRI PLASTICE”, cu lucrări semnate de Anca Georgescu. Organizată sub egida Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța Unu, expoziția reunește peste 25 de lucrări, în care artista explorează naturi statice și interioare într-un mod subiectiv și experimental.

Expoziția este curatoriată de conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu, iar în deschiderea evenimentului va vorbi criticul și istoricul de artă Cristina Gelan, ambii cadre didactice la Facultatea de Arte, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Referindu-se la lucrările expoziției, criticul de artă Cristina Gelan afirma: „Natura statică și scenele de interior au devenit subiecte predilecte pentru experimentele estetice ale artistei, întrucât oferă o gamă largă de forme și culori. Ea explorează compoziția, lumina, culoarea și textura, propunând o abordare subiectivă și expresivă în reprezentarea naturii statice și a interioarelor și creează lucrări care transmit o atmosferă contemplativă. Interesată de redarea texturilor, artista se concentrează pe captarea luminii și a atmosferei, în locul detaliilor precise. Pensulația liberă, simplificarea și geometrizarea formelor și utilizarea culorilor contrastante transmit emoție și energie. De la compoziții simple cu flori sau fructe și flori, până la scene mai complexe, care includ obiecte de uz casnic, alămuri sau obiecte cu rol simbolic, lucrările Ancăi Georgescu captează esența lumii materiale prin formule hermeneutice multiple. Ele vorbesc despre forța regeneratoare a obiectelor care ne înconjoară, despre rolul de tămăduitor al naturii și despre misterul vieții. Siluetele antropomorfe, care se zăresc uneori în lucrările artistei, sunt expresie a întâlnirii cu Sinele”.

Anca Georgescu a absolvit, în anul 1998, clasa de pictură, la Școala Generală nr. 42, din Constanța, iar după absolvirea Facultății de Stomatologie, din cadrul UMF „Carol Davila” București și o carieră în domeniu, în perioada 2017–2020 a urmat studiile de licenţă la Facultatea de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, specializarea „Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative”. Din anul 2021 este membru stagiar al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Constanţa Unu. A participat până în prezent la peste zece Bienale, Saloane Naționale de pictură și tabere de pictură și a expus lucrările sale în mai multe expoziții de grup. În anul 2021 a primit un premiu pentru pictură, la Expoziția de artă „Careu de Dame”, ediția a VI-a, organizată de UAPR Iași, în perioada 10–15 iulie 2021.

Expoziţia „ORGANIZĂRI PLASTICE” va fi deschisă publicului iubitor de artă până la data de 11 noiembrie şi poate fi vizitată, la Art Gallery, în incinta Tomis Mall, în intervalul orar 10.00 – 19.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2263 secunde