Artistul ieșean Vladlen Babcinețchi expune la Constanța

20993
Artistul ieșean Vladlen Babcinețchi expune la Constanța - x-artist-iesean-1701787782.jpg

Articole de la același autor

În preajma Sărbătorilor de iarnă, Muzeul de Artă Constanța prezintă „Monochrome”, expoziția de sculptură semnată de artistul ieșean Vladlen Babcinețchi.

Evenimentul va fi inaugurat joi, 7 decembrie, ora 17.00, de criticul de artă, dr. Maria Bilașevschi, președinte al UAPR Filiala Iași, alături de Lelia Rus- Pîrvan, managerul muzeului.

Despre lucrările artistului ieșean, criticul de artă Maria Bilașevschi a declarat: „Nu adesea asistăm la contopirea a două realități, sume ale mitologiilor personale, ce aduc, prin simplitatea redării un univers unitar și complex, ce sondează spațiile memoriei și ale spiritului pe verticală, orizontală și în profunzime. Formele lui Vladlen Babcinețchi, în atemporalitatea hieratică a surprinderii, pătrund în spațiul brut al existenței, modelându-l. Fiecare lucrare umple spațiul antropomorfic înscriind nu doar în prezent, ci într-un model de existență prealabil lumii cosmice în care se mișcă trupul nostru. Îmbinările a două metafore care, departe de a fi antagonice, sunt purtătoare de valoare, sens și mesaje de sine stătătoare, constituie primul punct de sacralizare a conținutului arhetipal al formei, conținut ce vine dinspre interior către suprafață ca o sumă de monade”.

Reamintim că tânărul sculptor basarabean Vladlen Babcinețchi a realizat ansamblul monumental dedicat poetului Ovidiu, inaugurat în urmă cu cinci ani în orașul Ovidiu, cu prilejul comemorării a 2000 de ani de la moartea poetului latin, dar și a 140 de ani de când Dobrogea a ajuns în administrație românească și 100 ani de la formarea României Mari. Ansamblul este compus din trei statui alegorice – „Ovidius metamorfozat”, „Geneza” și „Iubirea”, realizate din piatră.

Expoziția de sculptură va fi deschisă publicului până pe 7 ianuarie 2024. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4537 secunde