Muzeul din Topalu, închis pentru reorganizare

31491
Muzeul din Topalu, închis pentru reorganizare - muzeul-topalu-1707904498.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă din Constanța aduce la cunoștința publicului vizitator faptul că, în perioada 14 – 22 februarie 2024, Muzeul Dinu și Sevasta Vintilă Topalu va fi închis pentru reorganizarea expoziției de bază și prezentarea, pentru prima oară după mai mulți ani, a lucrărilor de grafică din colecția muzeului.

„Precizăm că aceste lucrări nu pot fi expuse permanent, conform normelor de conservare. Începând cu 23 februarie 2024, vă așteptăm să descoperiți cu acest prilej, lucrări de o excepțională frumusețe! Expoziția de grafică va sta pe simeze până în data de 31 mai 2024”, transmit reprezentanții muzeului constănțean.

Reamintim că impresionanta colecție de la Topalu va fi expusă pentru prima dată extern la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România, care începe în data de 8 martie 2024.

Potrivit site-ului artsafari.ro, este vorba despre lucrările din expoziția „Muzeul secret”, curatoriată de Lelia Pîrvan Rus, directorul Muzeului de Artă Constanța.

Expoziția prezintă una dintre cele mai importante colecții de artă românească, dintr-un colț uitat al Dobrogei, Topalu. Lucrările sunt semnate de artiști de renume ca: Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mutzner, Ciucurencu, Dărăscu, Ressu, Iser, Piliuță.

„Muzeul «Dinu și Sevasta Vintilă» din Topalu, județul Constanța, dezvăluie o parte din cultura română, o frântură din istoria țării, văzută printr-o colecție de artă de un mare rafinament”, se arată pe artsafari.ro.

Expoziția „Muzeul secret” este deschisă în perioada 8 martie – 26 mai 2024. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5777 secunde