Uluitor! Baschetbalistele de la CSM Constanţa au răpus campioana României

308
Uluitor! Baschetbalistele de la CSM Constanţa au răpus campioana României - fond-csm-baschet-1708083684.jpg

Articole de la același autor

Baschetul spectacol a revenit în Sala Sporturilor „Simona Amânar” din Constanţa. Echipa feminină a Clubului Sportiv Municipal Constanţa a primit vizita campioanei României, Sepsi-SIC Sfîntu Gheorghe, echipă care nu mai pierduse de 38 de meciuri în Liga Națională de Baschet Feminin.

Fetele noastre au câștigat cu 94-84 (45-46), după o seară magnifică la Sala Sporturilor, în fața extraordinarilor suporteri constănțeni, demonstrând că alcătuiesc echipa momentului în baschetul feminin românesc.

Condusă inspirat de pe bancă de Alexandru Olteanu, CSM Constanța a revenit spectaculos după primul sfert și a restabilit echilibrul până la pauză. Ioana Ghizilă a intrat extrem de motivată și a fost în prim-plan la finalul sfertului 3, când echipa noastră a întors scorul în favoarea sa, de la 64-70 la 75-74. Și tot ea a ieșit la rampă în primele 5 minute ale sfertului 4, când a reușit 3 aruncări de 3 puncte.

Dragana Zivkovic a făcut un meci extraordinar, pe care l-a încheiat în double double, cu 23 de puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă. Mărginean 22p (5 recuperări, 3 pase decisive), Godri-Părău 20p (6 recuperări, 3 pase decisive), Ghizilă 17p (4 recuperări, 2 pase decisive) au fost determinante pentru victoria Constanței. Podar 4p (4 pase decisive), Higgins 4p (5 recuperări, 1 pasă decisivă), Koizar 2p (4, 0) și Vaida 2p (2, 0) au fost pe teren la acest succes istoric, care întrerupe incredibila serie de invincibilitate a celor de la Sepsi.

„Felicitări, jucătoarelor și staff-ului! De astăzi, (n.r. joi) CSM Constanța este singura echipă neînvinsă în Liga Națională de Baschet Feminin! Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut astăzi” , se arată pe pagina oficială de Facebook a clubului constănţean.

CSM Constanța preia fotoliul de lider în Liga Națională, cu 12 victorii în tot atâtea meciuri jucate! Urmează meciul cu Rapid București, tot pe teren propriu, sâmbătă, 24 februarie, la Sala Sporturilor.

Aşadar, CSM Constanţa reuşeşte o performanţă incredibilă. Să învingi campioana ultimelor 7 ediţii ale Ligii Naţionale nu stă la îndemâna oricui. Publicul a fost unul electrizant şi le-a purtat spre victorie pe fetele lui Alexandru Olteanu.

Ca întotdeauna, atmosfera din tribune a fost una incendiară, iar echipa din Sfîntu Gheorghe s-a blocat, negăsind soluţii pentru a câştiga meciul.

Campioana României nu se aştepta ca echipa din Constanţa să opună o astfel de rezistenţă, mai mult decât atât, nu se aştepta să piardă la malul mării.

Rezultatul a fost unul şocant şi pentru celelalte combatante din Liga Naţională, însă de aceea sportul este frumos.

CSM Constanţa devine astfel singura echipă neînvinsă în acest sezon şi de acum încolo putem spune că are prima şansă la cucerirea titlului de campioană a României.

Rămâne de văzut dacă fetele de la malul mării vor continua în aceeaşi notă şi îşi vor păstra forma bună în care se află.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9681 secunde