Senzaţie la Constanţa! CSM s-a impus în meciul tur cu Grand-Quevilly din Euro Cup la tenis de masă

4739
Senzaţie la Constanţa! CSM s-a impus în meciul tur cu Grand-Quevilly din Euro Cup la tenis de masă - fond-csm-victorie-1706713745.jpg

Articole de la același autor

A fost o seară magică pentru tenisul de masă constănţean. Echipa feminină a celor de la CSM Constanţa a strălucit în sferturile de finală ale competiţiei Europe Cup în faţa franţuzoaicelor de la ALCL TT Grand-Quevilly.

Manşa tur a acestei confruntări s-a disputat într-un cadru mai puţin obişnuit pentru asemenea competiţii de anvergură.

Partida a avut loc în Sala de Tenis de Masă a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, acolo unde fetele noastre se antrenează de obicei. Fără să fim lipsiţi de modestie putem spune că acela este locul unde se nasc campioanele noastre pe bandă rulantă.

Aproximativ 300 de oameni au luat cu asalt această sală pentru a le vedea la treabă pe fetele de pe litoral.

Rumoarea a atins cote maxime în momentul în care în arenă au intrat pe rând Elena Zaharia, sora sa, Alina Muşat, Bianca Mei-Roşu şi Camelia Mitrofan, toate aceste fete fiind conduse de marele antrenor Viorel Filimon şi de Anamaria Sebe, dar şi consiliate de psihologul Mirela Şincan.

Absolut toate meciurile au fost interzise cardiacilor, însă ultimul a fost incendiar. Alina Muşat a stat la masă faţă în faţă cu Isa Cok, o jucătoare redutabilă care dispune de lovituri fantastice.

Alina a fost, însă, purtată pe braţe de publicul incredibil şi nu a cedat în nici un moment iniţiativa în faţa adversarei sale.

După o luptă aprigă, jucătoarea de la malul mării a închis partida în

tie-break, aruncând sala în aer imediat după finalizarea ultimului punct.

CSM Constanţa s-a impus astfel cu 3-2 şi a făcut un pas important pentru calificarea în Final Four-ul competiţiei.

La finalul meciului toată sala a strigat pentru fetele noastre, iar publicul gălăgios le-a aplaudat şi le-a felicitat în timp ce acestea au făcut turul de onoare al arenei.

Antrenorul Viorel Filimon a demonstrat că se poate şi că „Buturuga mică poate răsturna Carul Mare”, vorba vechiului proverb.

Minunile se întâmplă rar, dar marţi seara, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa s-a întâmplat o mare minune.

Această victorie superbă dovedeşte, dacă mai era nevoie, că fabrica de campioane de la Constanţa funcţionează în continuare iar piesele acesteia nu au ruginit.

Profesionalismul este la el acasă în Constanţa atunci când vine vorba despre tenis de masă, iar aceste fete au făcut şi pasul la senioare, luptându-se de la egal la egal cu cele mai bune sportive ale lumii.

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm că CSM Constanţa, dar şi echipa naţională a României de Tenis de Masă, nu are în componenţă nicio jucătoare de origine asiatică, aşa cum s-a întâmplat de exemplu cu echipa franceză, care a dispus de două astfel de tenismene.

Este un lucru incredibil pe care, de-a lungul timpului, Viorel Filimon l-a reuşit, acela de a se bate cu cele mai bune jucătoare de origine asiatică. Rămâne de văzut dacă fetele noastre vor câştiga şi meciul din deplasare din Franţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2958 secunde