Trei sportive de la CSM Constanţa merg la Campionatul European de Tenis de Masă de Tineret

281
Trei sportive de la CSM Constanţa merg la Campionatul European de Tenis de Masă de Tineret - fond-tenis-masa-1706098710.jpg

Articole de la același autor

Tenisul de masă constănţean se pregăteşte pentru o super competiţie. Sportivele de la CSM Constanţa sunt pregătite să participe la Campionatul European de Tenis de Masă destinat sportivilor sub 21 de ani, care va avea loc în Bosnia şi Herţegovina, la Sarajevo.

Elena Zaharia, Bianca Mei-Roşu (dublă legitimare CSM şi LPS Nicolae Rotaru” şi Camelia Mitrofan sunt cele trei sportive de la malul mării care vor încerca să pună mâna pe o medalie la acest Campionat European.

Elena Zaharia este obişnuită cu performanţele înalte. Acum 2 ani ea a reuşit să cucerească medalia de aur şi să devină campioană europeană la U21, ceea ce nu este deloc puţin lucru.

A fost atunci o emulaţie de nedescris, sportiva noastră vărsând lacrimi de bucurie, atât ea, cât şi susţinătorii săi.

Tot în urmă cu 2 ani Camelia Mitrofan a devenit campioană europeană la proba de dublu-mixt la aceeaşi competiţie la care a strălucit şi Elena Zaharia.

Datorită locului pe care îl ocupă în clasamentul european, Elena Zaharia va accede direct pe tabloul principal al competiţiei din Bosnia şi Herţegovina.

Asta înseamnă că ea nu va mai trebui să treacă prin multiple tururi de calificare şi va intra în competiţie direct în primul tur, ceea ce, evident, reprezintă un avantaj important.

În schimb, Camelia Mitrofan şi Bianca Mei-Roşu vor fi nevoite să dispute mai multe meciuri de calificare pentru a fi introduse pe tabloul principal al europenelor.

Chiar şi în aceste condiţii, cele două fete de la malul mării care vor disputa calificări, au toate şansele să ajungă pe podium pentru că este clar că valoare există.

În competiţia de dublu, Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu vor forma o echipă şi acesta poate fi un cuplu „Greu de ucis”, exact cum spune şi titlul celebrului film în care actor principal este Bruce Willis. De partea cealaltă, Camelia Mitrofan o va avea ca şi coechipieră pe slovena Sara Tokic.

Fetele de pe litoral se vor bate pentru medalii şi în proba de dublu-mixt.

Dacă Elena Zaharia va face pereche cu Darius Movileanu şi Bianca Mei-Roşu cu Iulian Chiriţă, ei bine Camelia Mitrofan nu va avea nici la această probă vreun partener român.

Ea va intra în competiţie alături de polonezul Mateusz Zalewski.

Lotul echipei naţionale a României va fi condus de renumitul antrenor constănţean Viorel Filimon, tehnician în cadrul Clubului Sportiv Municipal Constanţa, acesta fiind ajutat de Liliana Sebe de la LPS Nicolae Rotaru. De asemenea din lot va face parte şi psihologul Mioara Şincan de la CSM Constanţa.

Campionatul European de tineret a început miercuri, însă sportivii noştri nu au intrat până la acest moment în competiţie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.317 secunde