Victorii pentru echipele de baschet ale celor de la CSM Constanţa

202
Victorii pentru echipele de baschet ale celor de la CSM Constanţa - fond-baschet-constanta-1704619687.jpg

Articole de la același autor

A fost un week-end foarte bun pentru baschetul constănţean. Băieţii de la CSM Constanța au obţinut o victorie extrem de importantă pe terenul celor de la SCM U Craiova, la capătul unei partide în care au condus ostilitățile permanent, având două sferturi de debut în care și-a asigurat o diferență majoră pe tabelă, una din care SCM U Craiova nu a mai izbutit să reducă foarte mult până la final, astfel că CSM Constanța s-a impus cu 91-71.

Pentru CSM Constanța, moralul din victoria precedentă și jocul sigur de sâmbătă, au făcut victoria să fie una muncită și însemnată în economia grupei, cu Duffy, Henderson Jr, Čižauskas și Griffin fiind principalii realizatori ai Constanței.

Jorden Duffy continuă forma extrem de bună prin care trece și încheie în double double, cu 16 puncte și 13 pase decisive la care s-au adăugat 4 recuperări și 3 intercepții.

Cel mai bun marcator al Constanței a fost Cedric Henderson Jr cu 18 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, fiind unul dintre jucătorii care au făcut diferența atunci când Craiova a redus din diferență și s-a apropiat de Constanța pe tabelă. Bryan Griffin încheie cu 14 puncte, 6 recuperări, 2 blocaje, Vytenis Čižauskas cu 14 puncte, 2 recuperări și 4 puncte decisive, Mario Lazar 8p, 5 recuperări, Rolland Török 8p și un procentaj impecabil de la aruncările de la distanță, 100 %, 2 recuperări și o pasă decisivă, Kyndall Hill 7p, 6 recuperări, o pasă decisivă și tinerii Andrei Oprean și Ștefan Gribinic care au avut un aport important și ei atât cât au fost pe parchet, cu câte 3 puncte fiecare.

Pentru CSM Constanța urmează ultimul meci al primei faze din Liga Națională de Baschet Masculin, contra celor de la FC Argeș Basketball, unul la fel de important ca cel de sâmbătă, care poate asigura prezența în primele cinci echipe ale Grupei B. După această victorie CSM Constanța se află pe locul 3 în grupă, cu un bilanț pozitiv, 8 victorii în 15 partide disputate și 23 de puncte.

Urmează un meci extrem de dificil cu FC Argeș Basketball, pe 13 ianuarie, unul în care Sala Sporturilor din Constanța trebuie să vibreze.

Totodată, fetele de la CSM Constanța s-au impus în primul meci din 2024 în Liga Națională de Baschet Feminin, cu CSM Târgoviște, scor 79-70.

În deplasarea de pe malul Dâmboviței, CSM Constanța a dat de un adversar motivat care a condus ritmul de joc în majoritatea timpului. Sfertul patru și preponderent ultimele minute, au fost cele care au distanțat decisiv Constanța pe tabelă.

Cu Gabriela Mărginean în zi de grație, 21 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, împreună cu Kristina Higgins 18p, 7 recuperări și 3 intercepții, Constanța obține o victorie pe terenul unei adversare care și în partida tur a arătat un nivel de baschet competitiv. La CSM Constanța și-a făcut debutul și noua achiziție, internaționala din Bosnia Herțegovina, Anđela Delić.

Au mai evoluat: Anđela Delić 14p, 3 pase decisive, 2 recuperări, 3 intercepții, Annemarie Gödri-Părău 9p, 5 pase decisive și o recuperare, Alina Podar 7p, 2 recuperări, Sigrid Koizar 5p, 7 recuperări, 2 pase decisive, Anisia Croitoru 3p, Bianca Fota 2p și o recuperare, Laura Vaida, Gabriela Irimia, Denisa Fota, Amira Bou-Chedid.

Pentru CSM Constanța urmează prima partidă pe teren propriu în 2024, programată pe 12 Ianuarie, la Sala Sporturilor din Constanța în compania celor de la CSU Olimpia Brașov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5706 secunde